4 érdekesség a BL-elődöntők után!

A Borussia Dortmund és a Real Madrid mérkőzésén dől majd el, hogy június 1-én ki emelheti magasba a Bajnokok Ligája trófeát a 2023-24-es szezon fináléját követően.


A BL-elődöntők után 4 dolgot feltétlenül kiemelésre érdemesnek tartunk. Íme.

Jude Bellingham szezonja továbbra is hollywoodinak nevezhető!       Bár az elődöntők két mérkőzése nem az angolról szólt, az első Realos szezonja ettől még sikertörténet, 22 szerzett találattal, bajnoki címmel és persze BL-döntőbe jutással. Ahol majd korábbi csapata, a Borussia Dortmund ellen bizonyíthatja kvalitásait, és írhatja tovább varázslatos sztoriját, ráadásul hazai környezetben, az angol futball szívében, a Wembley Stadionban!

A BVB visszatér a Wembley-be!       Minden várakozást felülmúlva BL-döntős a Dortmund, az évtized során első alkalommal. A Hummels – Schlotterbeck hátvédpáros stabilitására építve minden riválisukon kifogtak a tavasszal, s így visszatérnek a Wembley Stadionba, ahol utolsó, 2013-as BL-fináléjukat elbukták, méghozzá a Bayern Münchennel szemben. Idén a 15. végső sikerére hajtó Real Madrid áll a Ruhr-vidékiek és a BL-serleg között. Ahol szerencséjükre nem énekverseny vár rájuk!

Kylian Mbappé utolsó PSG-kudarca?!      Újabb BL-blama után tánik távozni a francia fővárosból a klub mezében 255 gólnál járó támadó. És bár számos francia bajnoki és kupadiadal nemesféme került a párizsi klubvitrinbe, a 2011-es katari hatalomátvétel óta 2 milliárd eurónál is többet költő PSG az európai porondon továbbra sem nyert semmit. És a jelek szerint a Madrid és a Real-felé kacsingató Mbappéval már nem is lesz erre esélye.

Fura Bayern-cserék.      Thomas Tuchel taktikai jellegű cseréi rosszul sültek el a real Madrid elleni elődöntő visszavágójának végjátékában. A 88. percben előnyben focizó bajorok védekezőbb felfogást eredményező cseréi után összezuhantak. És bár Tuchel elmagyarázta, miért kapta le a pályáról angol támadóját, hiányában valódi gólérzékeny csatár nélkül tudta le a müncheni klub a végjátékot, ahol a Real fordítása miatt jól jött volna, akár még egy hátfájós Kane is.

(Fotó: Facebook/UEFA Champions League)

Videók