Xavi Dembélé pótlását keresi, Joao Félix kizárva

A portugál játékos semmiben sem felel meg az edző kívánalmainak.


 A Barcelonának muszáj beletörődnie abba, hogy az elmúlt években egyre jobban szereplő Ousmane Dembélé a távozás mellett döntött, és igent mondott a PSG ajánlatára.

Nem lesz könnyű pótolni Xaviéknak a játékost, főleg úgy, hogy anyagilag nem állnak fényesen. A katalánok továbbra is keresik a költséghatékony igazolásokat, akár az ingyenes szerződéseket.

Néhány szurkoló a Twitteren kampányt indított amellett, hogy Mason Greenwood legyen a klub elsődleges célpontja, de kétséges, hogy a vezetőség megfogadja ezt.

A spanyol sajtó előszeretettel emlegeti Joao Félix nevét, mint lehetséges opciót, de a Marca rámutatott arra, hogy a portugál tulajdonképpen minden mutatóban alulteljesíti a franciát.


Fotó: Marca.com

Szintén felmerült a klubnál Yannick Carrasco neve is, de a vezetőség szerint ő sem képes azt a szintet hozni, amit Dembélé.

A leginkább kedvelt alternatíva Bernardo Silva, ő azonban jelenleg irreálisan drága a klubnak, Guardiola pedig korábban leszögezte, hogy amennyiben Mahrez távozik a City-ből, Bernardót semmi pénzért nem engedik.

Nincs tehát egyértelmű megoldás, a klubnak pedig egy hónapja van, hogy megfelelő pótlást találjon a franciának, vagy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy klubon belül ki tudná pótolni (Ez Abde jöhet szóba, aki az Osasunától tért vissza).

Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók