Világsztár igazolással marasztalná Xavit a Barcelona

Két legyet egycsapásra…


 A Barcelona állítólag átigazolási bombát tervez robbantani a Manchester City ellen Erling Haalandért 2025-ben, a Liga-óriás pedig szeretné, ha ezáltal Xavi maradna a klubnál.

Még januárban a Blaugrana legendája, Xavi kijelentette, hogy a 2023-24-es szezon végeztével lemond a Camp Nou vezetőedzői posztjáról.

A Barca azóta bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, és felzárkózott a rivális Real Madrid mögé a bajnoki címért folyó versenyben, ami arra engedett következtetni, hogy Xavit rábeszélhetik a maradásra.

A Barca úgy véli, hogy az utánpótlásban rejlő ambíciók segítenek meggyőzni jelenlegi vezetőedzőjüket arról, hogy még több sikert lehet elérni a csapattal, a Mundo Deportivo pedig azt állítja, hogy 2025 nyarán a világsztár norvég támadót, Haalandot veszik célba, hogy ezzel is versenyképesebbé tegyék a keretet.

Haalandot korábban már kapcsolatba hozták a Real Madriddal is, de a Barcelonánál bíznak abban, hogy versenybe tudnak szállni az aláírásáért.

Haalandot jelenleg 2027-ig szóló szerződés köti a Cityhez, de állítólag a kontraktusa tartalmaz egy kivásárlási záradékot, ami lehetővé tenné a transzfert.

Fotó: Getty Images

Videók