Váratlan fordulat történhet: David de Gea visszatérhet

A spanyol a távozása óta nem játszott más klubban.


A Manchester United állítólag azt tervezi, hogy sokkoló fordulatot hajt végre, és lépéseket tesz, hogy David de Gea-t visszahozza a klubhoz.

A kapust a nyáron szerződése lejártával elengedték a Vörös Ördögök, ezzel véget ért a Premier League óriáscsapatánál eltöltött 12 éve, amelyben 545 mérkőzésen lépett pályára. A Manchester United az Inter csapatából szerződtette Andre Onanát, a korábbi Ajax-játékost 47,2 millió fontért hozta el De Gea helyére. Onana az idei szezonban Erik ten Hag első számú választása volt. Nehéz kezdetet élt át United-karrierje során, de az FC Koppenhága elleni legutóbbi, kedd esti mérkőzésen hős volt, az 1-0-s győzelem utolsó perceiben kivédett büntetővel. Azonban a klub állítólag azt fontolgatja, hogy meggondolja magát De Gea elengedésével kapcsolatban.

A The Sun szerint a Manchester United aggódik, hogy kapushiányban lesz, amikor a kameruni Onana januárban és februárban az Afrikai Nemzetek Kupájára utazik. A klub nem számított arra, hogy Onana meggondolja magát a nemzetközi visszavonulással kapcsolatban, amikor nyáron szerződtették. Ennek következtében ugyanebben az átigazolási időszakban eladták Dean Hendersont, aki az elmúlt időszakban a Nottingham Forestnél volt kölcsönben, a Crystal Palace-nak.

Most ismét De Gea felé fordulhatnak, és három hónapos szerződéssel hozhatják el, hogy Onana távollétében beugorjon. Mindezt annak ellenére, hogy úgy fordultak el a játékostól, hogy Bruno Fernandes csapatkapitány nyilvánosan nem értett egyet azzal, hogy De Gea nem kapott megfelelő búcsút. A 32 éves hálóőrnek először bércsökkentést ajánlottak fel, a fizetése heti 375 000 fontról 200 000 fontra csökkent. Ezt az üzletet azonban később levették az asztalról.

A spanyol a távozása óta nem játszott más klubban. A hónap elején azonban részt vett a Manchester United női mérkőzésén.

Borítókép: Charlotte Tattersall - MUFC/Manchester United via Getty Images

Videók