Suárez elárulta, hogyan választotta a Barcelonát a Real Madrid helyett a harapós incidens után

A Barcelona korábbi sztárja, Luis Suárez részletezi, hogyan került közel ahhoz, hogy a Real Madridhoz csatlakozzon.


A Barcelona legendája, Luis Suárez elárulta, hogy közel állt ahhoz, hogy a Barcelona ősellenségéhez, a Real Madridhoz csatlakozzon.

A 37 éves játékos illusztris karrierje végén jár. Megerősítette, hogy jelenlegi csapata, az Inter Miami, ahol Lionel Messi csapattársa, lesz az utolsó klubja, mielőtt befejezi pályafutását. Suárez a futballtörténelem egyik legnagyobb csatára, és a Barcelonánál töltött idővel került a sztárvilágba. Karrierje azonban másképp is alakulhatott volna, hiszen a Real Madrid udvarolt neki először.

Az uruguayi futballlegenda elárulta, hogy a Real Madrid 2014-ben megkereste őt, hogy elcsábítsák a Liverpooltól. Suárez azt állítja, hogy a rekordbajnok Bajnokok Ligája-győztesek fontolgatták, hogy eladják a későbbi klublegendát, Karim Benzemát az Arsenalnak, hogy helyet csináljanak neki.

A 2014-es világbajnokság eseményei azonban kivívták a másik spanyol óriás érdeklődését iránta, a Real Madrid pedig visszakozott.

„Az ügynököm beszélt a Real Madriddal, és minden jó irányba haladt. Azon gondolkodtak, hogy eladják Benzemát az Arsenalnak, már minden el volt intézve. Amikor a világbajnokság elkezdődött, a Barcelona beszállt a versenybe értem, és őket részesítettem előnyben. A harapós incidens után a Real Madrid elvesztette érdeklődését, és a Barcelona jobban akart. Végül ez a két lehetőségem volt, és a Barcelonát választottam, mert ez volt az álmom” – mesélte Suárez a Marca szerint.

A bajnokságban nyújtott teljesítménye vonzotta a Barcelonát, és a hírhedt harapós incidens, amelyben Suárez dührohamában belemélyesztette fogait az olasz védő Giorgio Chiellinibe, a madridiakat arra késztette, hogy meghátráljanak.

Borítókép: Matthias Hangst/Getty Images

Videók