Sajtóhír: Lewandowski Madridba tart

Nem lenne példa nélküli a transzfer.


Ruben Uria spanyol újságíró szerint a Barcelona meg akar szabadulni Robert Lewandowskitól. Állítólag az Atletico Madrid érdeklődik iránta! A korábbi években már három Barcelona-csatár is hasonló utat járt be.

Robert Lewandowski horrorisztikus pénzt keres a katalánoknál. A 35 éves játékos, bár nemrég magára talált Barcelonában és sokkal jobban néznek ki a számai 2023-ban a várakozások alatt teljesített. A szerződését úgy alakították ki, hogy minél idősebb a lengyel csatár, annál magasabb a keresete. A 35 éves játékos második szezonjára 26 millió eurót kap, jövőre pedig 32 millió euróra nő a fizetése.

Régóta lehetett hallani, hogy az anyagi gondokkal küzdő Barcelona le akarja majd szorítani a lengyelt a fizetési listáról. Az amerikai MLS és szaúd-arábiai klubok érdeklődéséről is szóltak pletykák. Ruben Uria újságíró elárulta, milyen szokatlan irányba mehet a lengyel válogatott csapatkapitánya.

A szakember szerint a katalán csapat valóban a labdarúgó távozását fogja erőltetni, erre a célra külön „akciót” terveznek. Maradhat Spanyolországban, és mehet az... Atletico Madridhoz! A korábbi években Luis Suárez, Antoine Griezmann és Memphis Depay is ezt az utat követte.

Lewandowski lenyűgözhette a fővárosi csapat illetékeseit. Ő volt a mérkőzés embere a március 17-i összecsapáson, amelyet a Barcelona 3-0-ra nyert meg idegenben. „Lewy” kétszer gólpasszt adott, egyszer pedig be is talált, felvillantva korábbi formáját.

Borítókép: Getty Images

Videók