Osimhen Londonba tart, már egyeztetett is

Nem lesz olcsó vétel.


Victor Osimhen egy nagyszabású átigazolás hőse lehet. A nigériai a hírek szerint tárgyalásokat kezdett egy angol topklubbal.

Osimhen iránt már régóta nagy az érdeklődés az átigazolási piacon. Az előző Serie A-szezon gólkirályát több befutott csapat is szívesen szerződtetné. A média eddig főleg arról számolt be, hogy a Chelsea szeretné megszerezni a 24 éves mesterlövészt. A Napoli sztárja iránt azonban az Arsenal is élénken érdeklődik.

Charles Watts a Caughtoffside.com-on arról számolt be, hogy Osimhen beszélgetést folytatott Edu Gasparral, az Ágyúsok sportigazgatójával. A két fél nem állapodott meg, de ez a párbeszéd egy esetleges átigazolás alapjául szolgálhat.

A nyáron a londoniak mindenképpen új kilences számút szeretnének szerződtetni. Mikel Arteta nem mindig tudja igénybe venni a gyakran sérült Gabriel Jesus szolgálatait. Kai Havertz nem egy klasszikus középcsatár. Eddie Nketiah viszont szórványos perceket kap az Emiratesben.

Osimhen elméletileg megoldhatná a Premier League listavezetőjének problémáit. Érdemes felidézni, hogy a csatár szerződése a Napolival körülbelül 130 millió eurós feloldási záradékot tartalmaz.

A nigériai ebben a szezonban 24 meccsen lépett pályára. Tizenhárom gólt szerzett és négy gólpasszt osztott ki.

Borítókép: Getty Images

Videók