Neymar a másodosztályban köthet ki

A tékozló fiú hazatér?


A 2023-as nyári átigazolási időszak egyik szenzációját jelentette, hogy Neymar is elhagyta a PSG együttesét, útja a szaúdi Al-Hilalhoz vezetett.

A Santosnál nevelkedő szélső tíz évet futballozott Európában. Először az FC Barcelona színeiben varázsolt, majd a világ legdrágább labdarúgója lett, amikor a PSG 222 millió eurót fizetett érte. Neymarnak a Bajnokok Ligájában kellett volna győzelemre vezetnie a francia csapatot, de ez nem sikerült neki. Tavaly nyáron úgy döntöttek, hogy eladják a játékost az Al-Hilalnak.

A szaúdiaknál azonban csupán öt mérkőzés jutott neki, ugyanis októberben egy válogatott mérkőzésen elszakadt a keresztszalag a térdében. A Daily Mail értesülései szerint az arab kaland nem tart sokáig: „A Santos azt tervezi, hogy Neymart visszahozza a klubhoz, miután felépül a térdsérüléséből.” – írja a lap.

„A vele folytatott beszélgetés nagyon gyors volt, de a gyors beszélgetések mindig jó eredményeket hoznak. Ahhoz, hogy visszatérhessen és itt játszhasson, jól fel kell épülnie a sérüléséből” – hangsúlyozta a Santos elnöke, Marcelo Teixeira.

A Santos 2023 végén története során először kiesett a brazil élvonalból, Neymar tehát adott esetben feljutáshoz segíthetné nevelőegyesületét.

Borítókép: Getty Images

Videók