Megvan mennyit kereshet Mbappé a Realban

A francia sztár péntek este jelentette be, biztosan elhagyja nyáron a PSG-t.


Érzelmes videóüzenetben búcsúzott el mindenkitől – kivéve Nasszer Al-Helajfit – és köszönt meg mindent Mbappé a Párizsban töltött hét évéért, de elmondása szerint új kihívásokra vágyik, ez pedig a legtöbb hírportál szerint Spanyolországban, a Real Madridban várja.

Fabrizio Romano értesülése szerint már februárban mindenben megegyezett Kylian Mbappé és a Real és csak idő kérdése a jelmondataként ismert „Here we go”, vagyis a hivatalos bejelentés.

Mbappé a labdarúgás történetének legdrágább ingyenes transzfere lehet, tudta meg a Sky.

A francia támadó jelenleg évi közel 200 millió eurós fizetésen van a PSG-nél, és bár néhány dolgot még el kell simítani a szerződésben, de az angol portál úgy tudja, hajlandó csökkenteni ezen a spanyol fővárosban.

„Azt a pénzt, amit a Real az átigazolására szánt volna, egyből a játékosnak fogják adni aláírási bónuszként” – mondta a Kaveh Solkehol Sky-újságíró.

„Spanyol információk szerint bőven 115 millió euró fölötti összegről beszélhetünk” – folytatta.

Luka Modric 10-es mezszáma mellett az éves fizetése a The Times szerint 15 millió euró körül lehet majd.

Kylian Mbappé vasárnap utolsó hazai mérkőzését játssza a francia szupercsapatban, így még egyszer elköszönhet a szurkolóktól.

A PSG-nek lehetősége van két trófeával zárni a szezont, így Mbappénak is édes lehet a búcsú, a behozhatatlannak tűnő bajnoki előny mellett a Francia-kupát is megnyerhetik a szezon utolsó mérkőzésén, a Lille stadionjában az Olympique Lyont kell két vállra fektetniük.

(Borítókép: sportbible.com)

Videók