Még mindig van néhány nagynevű szabadúszó az átigazolási határidőt követően

Lehet válogatni.


Lehet, hogy pénteken Európa-szerte bezárult az átigazolási ablak, de ez nem jelenti azt, hogy a klubok ne találhatnának még néhány új játékost a szabadúszók között.

Néhány klub úgy érezheti, hogy nem sikerült olyan jól igazolniuk az átigazolási időszakban, mint remélték volna, de a klub nélküli játékosok varázsa abban rejlik, hogy az év bármelyik pontján szerződtethetők, legyen az átigazolási ablak nyitva vagy zárva. Az interneten felbukkant egy lista az elérhető ingyenesen szerződtethető játékosokról, és van rajta néhány hatalmas név, akik biztosan sokat számítanának Európa öt legjobb bajnokságának néhány klubja számára.

A listán szerepel David de Gea, aki a Manchester Uniteddel kötött szerződésének lejárta után szabad. Volt Manchester United-csapattársa, Jesse Lingard is szerepel a listán, miután a nyáron elengedték a Nottingham Foresttől. Egy olyan játékos, aki négy évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy új klubjánál a nagyságra hivatott, valahogy mégis ezen a listán találta magát - Eden Hazard a Real Madridnál történt szerződésbontása után klub nélkül maradt. Hazardot több sérüléssel kapcsolatos probléma is hátráltatta, ami megakasztotta a pályafutását, és ami miatt a belga végül visszavonulhat.

A Real Madrid volt csapatkapitánya, Sergio Ramos szintén szabadügynök, miután a nyáron elengedte a PSG. A 2014-es Bajnokok Ligája-döntő hőse első szezonjában sérülésekkel küzdött Franciaországban, de a másodikban felépült, 45 mérkőzésen lépett pályára, és 37 évesen négy góllal járult hozzá a csapat sikereihez. Ramos még mindig bizonyítani akar, és a Chelsea-nél Thiago Silvához hasonlóan vezető szerepet tölthetne be egy csapatnál.

A lista további felismerhető nevei közé tartozik még a Rangers korábbi támadója, Alfredo Morelos, az ex-Juventus és Watford játékos Roberto Pereyra, valamint az Aston Villa korábbi játékosa, Anwar El Ghazi.

Borítókép: John Berry/Getty Images

Videók