Laporta meghökkentő húzása: visszahozná Barcelonába a brazil ászt

Rekordösszegért adták el anno, a spanyol média a visszatéréséről ír.


Neymar hét évvel ezelőtt egy máig rekordnak számító átigazolással távozott a Barcelonából, de a spanyol média szerint úgy tűnik, visszatérhet a Camp Nouba.

Miután a Barca 2017-ben 222 millió euróért eladta őt a Paris Saint-Germainnek, Neymar tavaly 90 millió euróért a szaúd-arábiai Al Hilalhoz költözött, ahol szezononként 150-160 millió eurós fizetésért játszik. Jelenleg bal térdében elülső keresztszalag-szakadásból lábadozik.

Az Al Hilalban mindössze öt mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett és három gólpasszt adott, mielőtt tavaly októberben, a 2026-os brazíliai világbajnokság selejtezőjében, Uruguay ellen megsérült. Miután kiderült, hogy a szezon hátralévő részében nem lesz képes játszani, az Al Hilal úgy reagált, hogy törölte őt a regisztrált játékosok listájáról, hogy helyet csináljon egy másik külföldinek a játékoskeretben. A klub azonban számít a visszatérésére.

A Barcával kétszer nyerte meg a La Ligát és egyszer a Bajnokok Ligáját.
A spanyol média most arról ír, hogy a 32 éves brazil csatár kapcsolatban áll a Barcelona elnökével, Joan Laportával, és felmerült a visszahozatala. A Barcában játszva Neymar nyolc trófeát nyert, közte BL- és LaLiga-győzelmekkel. Összesen 186 mérkőzésen lépett pályára a Barcelonában, teljesítménye 105 gól és 76 gólpassz.

A spanyolok szerint reálisabb, hogy majd jövő nyáron igazolna vissza, amikor lejár a szerződése. Ennek oka a katalán klub anyagi problémái, illetve szeretnék látni, Neymar fizikailag mennyire van formában a La Ligában és a Bajnokok Ligájában való szerepléséhez.

Az is kérdéses, hogy Neymar milyen fizetésért lenne hajlandó játszani az esetleges második Barcánál töltött időszakában.

Borítókép: Getty Images

Videók