Ezért nem igazol Münchenből és Barcelonából a Manchester City

Guardiola akadályozta meg a transzfereket, döntését meg is indokolta.


Az utóbbi időben felröppentek olyan pletykák, hogy Leroy Sané visszatérhet a Manchester Cityhez, ha nem hosszabbít szerződést Münchenben. Joshua Kimmich, akinek Sanéhoz hasonlóan 2025 nyarán jár le a szerződése, szintén egyértelművé tette, hogy nem bánná, ha az angol klubhoz.

A futballisták kívánsága egy dolog, a másik pedig a valóság. Pep Guardiola ugyanis nem akar a két klubtól igazolni. Nem azért, mert nem értékeli a kvalitásaikat, hanem mert hűséges korábbi egyesületeihez és nem akarja őket gyengíteni.

Pep életrajzírója, Martí Perarnau, az AS újságírója felfedte a katalán edző elvét: „Pep nagyon világosan megmondta, hogy nem nyúl a Barcához vagy a Bayernhez". Perarnau hozzátette, hogy Txiki Begiristain sportigazgató mindkét klub több játékosa iránt is érdeklődött, de Pep leállította ezeket a terveket.

„A Citynek volt egy listája a Bayern játékosairól, akiket le akartak szerződtetni, Pep pedig azt mondta Txikinek, hogy ne nyúljon senkihez - pedig sokan voltak a listán, szinte mindannyian!” – mesélte az újságíró.

Guardiola 2013 és 2016 között irányította a Bayern Münchent, ez idő alatt három bajnoki címet, két kupát és egy európai Szuperkupát nyert. A Barca játékosaként és edzőjeként mindent megnyert, köztük három Bajnokok Ligáját, egyet játékosként, kettőt pedig trénerként.

Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Videók