Deschamps megtörte a csendet a PSG-Real Madridot érintő Mbappé-saga kapcsán

„Nem vagyok tanácsadó. Legfeljebb véleményt mondok nekik, ha megkérdezik tőlem” - mondta Deschamps a L'Equipe-nek.


Kylian Mbappé marad a Paris Saint-Germainnél vagy a Real Madridhoz megy? A francia jövőjéről sokat vitatkoznak, miután úgy döntött, hogy nem él a 2025-ig szóló szerződéshosszabbítási opcióval.

Sokan feltételezték, hogy a 24 éves játékos a nyáron a Real Madridba tart. Vajon érkezik-e egy utolsó pillanatban tett ajánlat, amikor már csak napok vannak hátra a nyári átigazolási ablak zárásáig?

Bármi is történjen, a francia válogatottat vezető Didier Deschampsnak nulla befolyása volt a világbajnok játékos döntésében.

„A helyzet bonyolult volt, mostanra normalizálódott. Annál jobb. Mindenki nyer. Beszélgettem vele. Ez természetesen nagyon jó a francia csapatnak, de a klubnak és neki is. Hogy arra ösztönöztem Mbappét, hogy újra játsszon, vagy hogy újra kapcsolatba lépjen a PSG-vel? Nem, ebbe nem keveredtem bele. Ez nem az én szerepem. Megbeszélem vele, ahogy más játékosokkal is, de ez az ő karrierje. Nem vagyok tanácsadó. Legfeljebb véleményt mondok nekik, ha megkérdezik tőlem” - mondta Deschamps a L'Equipe-nek.

Sébastien Denis a Foot Mercato beszámolója szerint nem kizárt, hogy a PSG szombati, RC Lens elleni meccse után a Real Madrid ajánlatot tesz a franciaért. Ha szeptember 1-jéig nem történik meg a lépés, akkor ez a sztori tovább fog folytatódni. Csak akkor ér véget, ha Mbappé jövő nyáron nyilvánosan bejelenti, hogy ingyen távozik a PSG-től, vagy meghosszabbítja a szerződését.

Borítókép: Xavier Laine/Getty Images

Videók