Carlo Ancelotti ül le a brazil válogatott kispadjára – sajtóhír

Erről a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke beszélt.


Rövid és hosszútávon is úgy tűnik, hogy sikerül megoldania a szövetségi kapitányi kérdést Brazíliának, ugyanis a legfrissebb hírek szerint Carlo Ancelotti veszi át a Selecao irányítását, igaz, csak 2024 nyarától.

Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy rövidtávon a Fluminense menedzsere, Fernando Diniz, míg egy év múlva az olasz szakember irányíthatja a klasszisok sorát felvonultató nemzeti együttest.

„Az ő játékstílusa [Dinizé] nagyon hasonló ahhoz, amit az az edző játszat a csapataival, aki a Copa America előtt veszi majd át a válogatottat. Nem hívjuk őt ideiglenes edzőnek. Azért érkezik, hogy előkészítse a terepet Brazíliában Ancelotti számára.”

A Real Madrid jelenlegi mesterét tárt karokkal várják, Neymar például úgy gondolja, hogy sokat tud nekik tanítani, míg Vinicius Jr egyenesen a világ legjobb edzőjének nevezte őt. A királyiak kapcsán is felmerült már a lehetséges utód, legutóbb Xabi Alonsóról lehetett olvasni, aki jelenleg a Bayer Leverkusen edzője.

Borítókép: Getty Images / Europa Press Sports

Videók