Az Arsenal folyamatosan figyeli - a nyáron szeretnék megszerezni!

Az Arsenal labdarúgócsapata folyamatosan monitorozza Morgan Gibbs-White-ot, a Nottingham Forest játékosát, és könnyen lehet, hogy a pénzügyei miatt frissen megbüntetett klub kénytelen lesz megválni sztárjától.


A Forest 4 pontos levonást kapott a Premier League-től a hét elején, köszönhetően annak, hogy a megengedettnél jóval nagyobb veszteséget halmoztak fel az ezt megelőző pénzügyi év zárásakor.  ilyen előzmények után vastagon benne van a pakliban, hogy Nuno Espirito Santo egyik másik sztárjától kénytelen lesz megválni, hogy a könyvelés pozitív irányba mozduljon el.

Az egyik ilyen „ász-áldozat” az a Morgan Gibbs-White lehet, akit 2022 nyarán a Wolverhamptontól vásárolt a nottinghami klub, 42.5 millió fontért. És mivel az árán túl a teljesítményére sem lehet panasz, a híradások szerint a bajnoki aranyra hajtó Arsenal élénken érdeklődik a nyári megszerezhetősége felől. Mert bár Mikel Arteta lehetőségei a támadóharmadban nem rosszak, sőt, úgy hírlik, alaposan szeretné megvariálni a támadószekcióját, amint kinyit az átigazolási piac – példának okáért a létszámon felettivé váló Emile Smith-Rowe szinte biztosan elhagyja az Emirates-t a nyáron. Éppen az angol helyére érkezhetne a 24 esztendős jelenlegi Forest-húzóember, aki 28 bajnokin 3 gólt és 5 gólpasszt regisztrált a most futó idényben, és sokak szerint játéka tökéletesen passzolna az észak-londoniak játékrendszerébe.

Érdekesség lehet, hogy Gibbs-White még tavaly októberben, bőven az Arsenal-érdeklődés előtt beszélt elismerően az Ágyúsok egyik legnagyobb sztárjáról, Bukayo Sakáról:

„Bukayo nálam jelenleg a világ legjobbja” – mondta néhány hóappal ezelőtt a Forest-játékos –„Sosem akar többet vagy mást adni annál, mint amit tud, és ez nagyon jól áll neki, hogy a komfortzónáján belül ténykedik, tökéletesen tisztában van az erényeivel. Tökélyre fejlesztette a balra befelé cselezést, és abból a lövést, amiből mindig helyzet van, és skszor gólok is. Gyanítom, rogyásig gyakorolja ezt a mozzanatsort”.

Hogy csapattársakként képes lesz-e eltanulni valamit Sakától White-Gibbs, az még kérdőjeles, ahogy az is, hogy a jelenleg listavezető Arsenal esetlegesen bajnoki aranyérmesként próbálja-e majd megszerezni a Nottingham futballistáját a nyáron. De hogy meg fogják próbálni, az egyre biztosabban kijelenthető.

(Fotó: Facebook/Nottignham Forest)

Videók