A Real Madridnál egyértelmű: Vinicius megelőzi Mbappét

A francia támadó keresi a megoldásokat, de a Real Madridnál már Mbappé helyett a brazilban hisznek.


Kylian Mbappénak ismét sikerült elérnie, hogy az elmúlt napokban róla és a jövőjéről beszéljenek az emberek. A semmiből, és amikor már úgy tűnt, hogy elfelejtették az ügyet, ismét felröppent a hír, miszerint a Real Madrid nemcsak leigazolja a Bellinghamet (hamarosan lezárul az üzlet), hanem megpróbálják megszerezni a francia támadót, hogy jövő nyáron a Real Madrid játékosa legyen.

Nos, a történet egy cseppet sem változott ahhoz képest, amit eddig Mbappé és a Real Madrid jövőjével kapcsolatban beszéltünk. A Real Madrid nem gondolkodik a francián, de olyan forgatókönyvben sem, amely a PSG-vel való tárgyalásokat foglalja magában, hiszen nem akarnak egyetlen eurót sem adni a katariaknak. Ez az út teljesen lezárult. A madridi vezetők fejében nem fordul meg, hogy az Al Khelaifi elnök kasszáját hizlalják. Nincs más lehetőség. A rövid távú stratégia megvan, és ebben Kylian Mbappé nem szerepel.

Az idő telik, és a csatár és a PSG problémája még mindig jelen van. A PSG azon van, hogy egy projektet építsenek Mbappé köré, aki kapitány lett, annak érdekében, hogy elérjék a maradását. Visszatérve a Real Madridhoz, az Mbappé-ügy már régóta nem foglalkoztatja őket. 2023-as nyári átigazolási időszak előtt nincs helye a spekulációknak. És nem a tavalyi sérelem miatt. Ez egy sportgazdasági megközelítés. Előbbiben, és maximálisan tisztelve a franciát, úgy vélik, hogy jelenleg Vinicius fölötte áll, vagy legalábbis egyre jobban és jobban teljesít, mint a francia, amit meccsről meccsre bizonyít, a Bajnokok Ligája-döntő pedig karnyújtásnyira van. A brazil teljesítménye mindenkit meglep, és már a klub teljes bizalmát élvezi.

Pénzügyileg nincs helye egy ilyen műveletnek, kezdve Mbappé fizetésével, és még kevésbé az Al Khelaifival és mindazzal, amit a PSG képvisel, való összeférhetetlenség miatt. Ha Mbappé, aki nem hívta Florentino Pérezt, 2024-ben megoldja a szerződését, az forgatókönyvváltást jelentene.

Borítókép: Berengui/DeFodi Images via Getty Images

Videók