A Juventus is kiszemelte a „halálos passzairól” híres Dárdai Bencét

A legkomolyabb érdeklődő a Borussia Mönchengladbach, de az AC Milan és a zebrák is figyelik a tehetséges tinit.


 A nagynevű német BILD számolt be arról hasábjain, hogy nagy érdeklődés övezi a Hertha BSC fiatal játékosát, bizonyos Dárdai Bencét.

A klub jelenlegi menedzserének, Dárdai Pálnak a kisebbik fia a magyarországi rendezésű U17-es világbajokságon is szerepelt a németekkel, mitöbb, komoly szerepet is vállalt a csapat tornagyőzelmében (mivel ő már Németországban született és nevelkedett, így német utánpótlásválogatott lett).

Bence a csoportkör alatt nem sok lehetőséget kapott, azonban az utolsó meccsen egy góllal beverekedte magát a kezdőbe. Ez olyannyira jól sikerült neki, hogy a franciák elleni döntőben az ő büntetője döntött, azzal nyerték meg az eb-t.

A 17 éves Bence fő posztja a támadó középpályás, itt szerepelt a Hertha U19-es csapatában tavaly 21-szer, 6 gólt és 11 gólpasszt gyűjtve.

Bencét édesapja a Young Boys elleni meccsen a berliniek nagycsapatába is nevezte, ahol az egyik legjobbjuk volt, gólt is szerezve.

„Bence a védhetetlen passzok mestere, ezek az úgynevezett halálos passzok az erősségei.” – dicsérte Dárdai Pál a meccs után.

Nem csoda tehát, hogy Bencéért a Mönchengladbach igen komolyan érdeklődik, illetve mellettük hallani az AC Milan és a Juventusról is, mint potenciális ajánlattevők.

Fotó: Christof Koepsel/Getty Images for DFB

 

Videók