A Besiktas minden követ megmozgatott Sergio Ramos megszerzéséért

Még jó barátját, Gutit is megkérték, hogy mondjon róluk pár jó szót.


A Sevilla új szerzeménye, Sergio Ramos valóban közel állt ahhoz, hogy Törökországba igazoljon, ahogy arról az átigazolási piac utolsó napjaiban beszámoltunk. A Besiktas korábbi alelnöke, az azóta lemondott Serhan Cetinsaya sajtótájékoztatót tartott az ügyben.

A 37 éves Ramos az átigazolási időszak lezárása után tért vissza a Sevillához, miután Victor Orta sportigazgató meglepetésszerűen felhívta. A Sevilla egész nyáron nyilvánosan ragaszkodott ahhoz, hogy nem szerződteti Ramost, de végül mégis leigazolta. Úgy tudni, hogy évi bruttó 2 millió euró körüli fizetést fog kapni.

Cetinsaya azonban a Diario AS-nek elmondta, hogy máshonnan sokkal jövedelmezőbb ajánlatokat kapott.

„Keményen dolgoztunk, hogy lezárjuk Ramos átigazolását. Volt egy megállapodásunk, de nem jött létre. Besiktas-szurkolóként nagyon szerettem volna itt látni. Tizennyolc vagy tizenkilenc napig tárgyaltunk. A pénz másodlagos volt. Ramos kapott egy másik, nettó 27 millió eurós ajánlatot, de ő ezt meg sem fontolta.”

A Real Madrid ikonja, Guti, aki egy csapatban játszott Ramosszal, mesélt neki a Besiktasban töltött időkről. Guti egy szezont töltött Isztambulban, miután 2010-ben elhagyta a Real Madridot, majd visszavonult.

„Guti beszélt Ramosnak a nevünkben. Kivételes referencia volt. Hétfő délután, augusztus 21-én kaptuk a választ, hogy 'Gratulálunk a Besiktasnak' az átigazoláshoz. Ramos zöld utat adott nekünk. Még a bónuszokról is beszéltünk az ügynökével. Az ügyvédeinken keresztül elkészítettük a szerződéseket, és átküldtük őket. Meghívtak bennünket a madridi házukba, hogy elvégezzük a hátralévő eljárásokat, és elhozzuk Ramost Törökországba. Sokáig tárgyaltunk arról, hogy mennyi pénzt fizetnénk neki, ha 25 gólnál többet lőne. Nagy összeget kért, mert úgy gondolta, hogy 25 gólt fog lőni.”

Cetinsaya részletesen elmesélte az eseményeket, ami arra utal, hogy a tárgyalások minden bizonnyal előrehaladott állapotban voltak.

„Hat klub versengett Sergio Ramosért. A Galatasaray is köztük volt. Amikor elkezdtük a tárgyalásokat, lehetetlen volt, hogy olyan csapathoz írjon alá, amelyik nem játszik a Bajnokok Ligájában, de sikerült meggyőznünk. Bár Sergio Ramos 2 éves szerződést akart, mi 1+1 éves szerződésben állapodtunk meg. Ígértünk neki 4 millió eurót, 1 millió eurót az aláírásért, és 6 millió eurót, amit egy szponzor fizetett volna neki egy reklámfelvételért cserébe. Tekintettel arra, hogy fennállt a lehetősége annak, hogy nem találunk szponzort, az elnöknek kétségei támadtak ezzel a 6 millió euróval kapcsolatban, és az elnökünk döntése miatt visszaléptünk az átigazolástól."

Ramos azonban őszintén meghatódottnak tűnt a Sevillához való visszatérés miatt, sírva fakadt, miközben nagyapjáról beszélt. Bár az ultrák egy része még mindig nem bocsátotta meg neki a múltbeli rivalizálást, amíg a Real Madridnál volt, 23 000 szurkoló ment ki üdvözölni Ramost.

Borítókép: Jose Luis Contreras/DAX Images/NurPhoto via Getty Images

Videók