A Barcelona nyújthat segítő kezet a csellengő angol futballistának

Fél éve nincs csapata, felajánlotta magát a katalánoknak.


Jesse Lingard öt évvel ezelőtt 40 millió eurót ért és a Manchester Unitedben szerepelt. Játszott az angol válogatottban is, amellyel a 2018-as világbajnokság elődöntőjében Horvátország ellen esett ki.

Lingardnak a United és Anglia egyik alapemberének kellett volna lennie, de most már fél éve nincs csapata. 2023 nyarán lejárt a szerződése a Nottingham Forresttel, most pedig a Barcelonának ajánlotta magát – írja az ESPN Deportes.

Nehéz elhinni, hogy a Barcelona egy olyan játékost venne, aki teljesen versenyképtelen, ráadásul nem is a munkabírásáról híres. Lingard 232 meccsen játszott a Unitedben, és 35 gólt szerzett 21 assziszt mellett. A támadó 32 meccsen lépett pályára az angol válogatottban és hatszor volt eredményes. Jelenleg hatmillió eurót ér.

Tavaly mesélt a problémáiról, amiken keresztülment. Elmondta, mennyire megviselte a szurkolók kritikája, a helyzetet pedig tovább rontotta édesanyja depressziója, ami miatt kénytelen volt gondoskodni kisebb testvéreiről.

„Minden este lefekvés előtt elkezdtem inni. Ha ma visszagondolok, úgy vagyok vele, hogy szükségem volt minderre. Valahogy el kellett zsibbasztanom a fájdalmat. El akartam felejteni, ami az életemben történt, de az alkohol valójában tízszer rosszabbá teszi a dolgokat.”

„Sokat kritizáltak, és már így is eléggé lehangolt voltam. És akkor még ilyen meccseket kellett játszanom. Magam akartam lenni, viccelődni a csapattársaimmal, meg minden... De mindez hatással volt rám” – emlékezett vissza Lingard az A Diary of a CEO podcastben.

Lingard 2019-ben volt a legrosszabb passzban, édesanyja depressziója mellett a futball sem ment. Elmondása szerint eljutott arra a pontra, hogy nem akart többé focizni. "Mentálisan nem voltam benne a játékban. Fizikailag ott voltam a pályán, de nem akartam ott lenni. Nem akartam játszani, el akartam hagyni a futballt.”

„Szünetre volt szükségem. Persze akkor rosszul játszottam. A szurkolók sokat kritizáltak és sértegettek. Az edzéseken próbáltam elrejteni a problémáimat a csapattársaim elől, de egy ponton Solskjaer edző észrevette, hogy nem vagyok jól” – mesélte Lingard.

Borítókép: Clive Mason/Getty Images

Videók