Wenger: olyan, mint egy fiatal Cesc Fabregas

Az Arsenal korábbi menedzsere már fiatalon szerződtetni akarta Odegaardot.


Az Arsenal korábbi vezetőedzője, Arsene Wenger elismerte, hogy szerette volna szerződtetni Martin Odegaardot, mielőtt 2014-ben a Real Madridhoz igazolt volna.

A Real Madrid 2015 januárjában, alig több mint egy hónappal a 16. születésnapja után hihetetlen üzletet kötött. Odegaard 3 millió euróért a Real Madridba igazolt a gyerekkori klubjától, a Strømsgodset-tól.

Odegaardot a Real Madrid megfigyelői potenciális világklasszis tehetségként tartották számon, de mindössze nyolc La Liga-meccsen lépett pályára 2014 és 2022 között. Miután nem sikerült beverekednie magát a Real Madrid első csapatába, Odegaard kölcsönben az SC Heerenveen, a Vitesse és a Real Sociedad csapatánál töltött időt, mielőtt 2021-ben az Arsenalhoz szerződött. A hat hónapos kölcsönszerződés után, Mikel Arteta elégedett volt, és az Arsenal a 2021/22-es szezon előtt véglegesen szerződtette, mára pedig a klub csapatkapitánya lett.

A 24 éves játékos fontos szerepet játszott abban, hogy az Arsenal 2023 elején a Premier League tabellájának élére menetelt, de Wenger csalódott volt, hogy tinédzserként lemaradt róla.

„Amikor 15 éves volt, beszéltem vele arról, hogy csatlakozzon az Arsenalhoz. A Boxing Day-i meccs után újra beszéltem vele erről. Kétségbeesetten szerettem volna szerződtetni őt. Szerencsére most itt van. Olyan, mint egy fiatal Cesc Fabregas. Teljes értékű játékossá fejlődött. Remek döntéseket hoz a pályán, vezető szerepet töltött be a csapatban” - mondta Wenger a norvég TV2-nek adott interjújában.

Borítókép: David Price/Arsenal FC a Getty Images

Videók