Wenger csapata csúnya zakót kapott a kiesőjelölt otthonában

A Premier League 32. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a Bajnokok Ligája helyezésért harcoló Arsenal a kiesés elől menekülő Crystal Palace otthonában szenvedett 3-0-s vereséget.


 

A hazaiak jóformában várhatták az összecsapást, utóbbi öt mérkőzésükből négyet megnyertek a Premier League-ben. Ennek ellenére az első negyed órát végigtámadta az Arsenal, azonban a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg, miután Wilfried Zaha jobbról estében belőtt labdáját Andros Townsend belsőzte öt méterről a kapuba (1–0). A vezető gól meghozta a hazaiak önbizalmát, többször el is jutottak az Arsenal kapujáig. A meccset viszont nem tudták eldönteni, mert az Ágyúsok harmadikszámú kapusa, Emiliano Martínez Benteke hajrában kialakított ziccerénél gyönyörű védést mutatott be, feledtetve a sérült Petr Cech-t és David Ospinát. 
 

Nagyot húzott a spanyol gárda: az Arsenal legendája lesz az edző

A fordulás után lendületben maradt a Palace, az 51. percben Christian Benteke talált be Townsend lecsorgó lövése után, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A 63. percben növelte az előnyét a Palace: ismét Zaha adott be estében a jobb oldalról, az érkező Yohan Cabaye pedig tíz méterről a jobb felső sarokba pörgetett (2–0). A 68. percben eldöntötték a mérkőzést a hazaiak: Townsend startolt rá egy lecsorgó labdára, a kapujából rossz üzemben érkező Martínez pedig elsodorta. A tizenegyeshez Luka Milivojevic állt oda, aki keményen a jobb alsó sarokba lőtt (3–0).
 
 
Az utolsó húsz percben az Ágyúsok még elkeseredett kísérleteket tettek a szépítés reményében, de Wenger csapata akkor sem rúgott volna gólt, ha reggelig tart a mérkőzés. Az Arsenal február eleje óta, utóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, míg a „Big” Sam Allardyce vezette Crystal Palace utóbbi hat meccséből ötöt megnyert a Premier League-ben, és már hat pontra eltávolodott a kiesőzónától. 
 
Premier League, 32. forduló
 
Crystal Palace–Arsenal 3–0 (1–0) (Townsend 17., Cabaye 63., Milivojevic 68.- 11-esből)
 

vlc-record-2017-04-10-15h04m01s-ArenaVision 26-_4.mp4 - Streamable

 

vlc-record-2017-04-10-15h04m01s-ArenaVision 26-_16.mp4 - Streamable

 

vlc-record-2017-04-10-15h04m01s-ArenaVision 26-_18.mp4 - Streamable

 

Videók