Wenger beismerte, hogy Mertesacker nem illik a képbe

Arséne Wenger elismeri, hogy kivételt tett az átigazolási politikájában Per Mertesacker leigazolásával.


A német védő, aki 198 cm magas, az átigazolási szezon utolsó napján igazolt a Werder Brementől az Arsenalhoz, hogy megerősítse a csapat védelmét. Wenger elismeri, hogy 26 évesen nem vett volna játékos normális esetben, de úgy gondolja, hogy Per minőséget hoz a védelembe.

Mertesacker lenyűgözően teljesített az első Arsenalban játszott mérkőzésén a Swansea ellen a hétvégén és úgy tervezi, hogy a folytatni fogja a szereplését Laurent Koscielny mellett kedden a Borussia Dortmund ellen.

"Általában a játékos minőségét nézem, nem a korát" - mondta. "Azért választok alacsony játékosokat, mert technikás futballt játszunk. De Mertesacker jelenléte megnyugtató, több mint 70 német válogatottsága van, így van tapasztalata is és az emberek elfelejtik, hogy 26 éves. Most a játékunk sebességét kell felvennie. Ez kérdés, hogy sikerül-e neki, mert egy kicsit meglepte, de összességében megvannak azok a tulajdonságai, amik nekünk kellenek. Jól olvassa a játékot, jól kommunikál a pályán a többi játékossal és tudja, hogy milyen fontos a kommunikáció. Ez fontos szerepet fog játszani a szezonunkban."

Videók