Wayne Rooney ezt a pillanatot bánja leginkább karrierjében

A korábbi kiváló támadóból lett vezetőedző a ’The Overlap-nek’ nyilatkozott.


A teljes interjút itt az alábbi videóban tekintheti meg:

 

Rooney még szemtelenül fiatalon az Evertonban robbant be a köztudatba, karrierje nagy részét viszont a Manchester Unitednél töltötte, ahol öt bajnoki címet, egy BL-t, egy El-t és egy FA-kupát nyert.

A válogatottban 120 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 53 gólt szerzett. Sokáig ő volt hazája legeredményesebb labdarúgója, amíg Harry Kane meg nem előzte.

Wayne Rooney a Háromoroszlánosokkal sosem nyert semmit, sőt, a negyeddöntő mindig megálljt parancsolt neki, a 2008-as Eb-re pedig kijutnia sem sikerült az angoloknak.

Szintén a válogatotthoz köthető Rooney karrierjének legmélyebb pontja, amikor a 2006-os világbajnokság negyeddöntőjében megtaposta Ricardo Carvalhót, amiért kiállították, Sven-Göran Eriksson együttese pedig büntetőkkel búcsúzni kényszerült.

„A portugálok elleni vb-negyeddöntő a legmélyebb pont a pályafutásomban. Szörnyű érzés volt bemenni az öltözőbe, azt gondoltam, ha tovább is jutunk, nem játszhatok sem az elődöntőben, sem pedig a döntőben, ha pedig kiesünk, mindenki engem fog okolni.” – mondta.

Rooney akkor úgy fogalmazott, nem szándékosan csinálta, Carvalhóval mindketten a labdáért harcoltak, nem is látta, hova lép, hiszen háttal volt a portugál védőnek.

Wazza visszavonulása után menedzser karrierbe kezdett, a Derby County, a DC United és a Birmingham együttesét is irányította. Utóbbitól idén januárban menesztették, mivel az első 15 mérkőzéséből csak kettőt nyert meg csapatával.

A múlt héten a korábbi United-legendát a Plymouth Argyle élére nevezték ki, a Zöldek épphogy bennmaradtak az Angol-másodosztályban a 2023/24-es szezonban, Rooney-nak lesz dolga az Argyle-lal, három éves szerződést írt alá a csapatnál.

(Borítókép: sportbible.com)

Videók