Visszatérne az Arsenal legendás edzője

Már több lehetőséget is visszautasított.


Arsène Wenger nagyon szeretne visszatérni a labdarúgásba, azonban abban nem biztos, hogy ismét menedzseri teendőket szeretne ellátni. 
 
Wenger, aki jelenleg 69 éves, egy 22 éves „viszonyt” szakított meg, amikor távozott az Ágyúsoktól a legutóbbi szezon végén. Azóta nem is állt munkába. A francia, aki azóta számos lehetőséget utasított vissza, elárulta, vissza fog térni, csak még nem tudja, milyen szerepben. 
 
– Biztosan visszatérek a labdarúgásba, – kezdte a The Guardiannek. – Hogy milyen szerepben, még nem tudom legyen az edzői állás vagy más. Az éhség, a vágy még mindig ott van.
 
Wenger, aki háromszor vezette az Arsenalt bajnoki címre, hétszer nyert FA Kupát, azt is kijelentette, gyorsan dönt majd, milyen állást szeretne.
 
– Eredetileg azt mondtam volna, hogy ismét edzőként szeretnék szerepelni. Miután gondolkoztam rájöttem, hogy talán jó lenne egy kis távolság, – magyarázta. – Arra jutottam, hogy megszeretném osztani mindazt, amit tanultam. Mert az élet csak akkor hasznos, ha egy idő elteltével megosztod a tudásod. Hogy ez miképpen lesz, csak meccseket nyerve vagy máshogy? Ezt kell eldönteme. Ez nagyon hamar meg fog történni. A futball még mindig a szenvedélyem. Csak eziránt érzek valamit, csakis erről tudok egy keveset.
Thierry Henry hajt fejet korábbi edzője előtt a Franciaország 98-Fifa 98 legendák meccse előtt. Fotó forrása: Dave Winter/Icon Sport via Getty Images

Videók