Ultimátumot kapott a Manchester United edzője

Már az is megvan, ki válthatja Erik ten Hagot.


Erik ten Hag manchesteri jövője kétséges. Az angol média szerint a klub már kiválasztotta az 54 éves szakember lehetséges utódját.

Ten Hag az elmúlt szezonban megnyerte a csapattal a Ligakupát, és harmadik lett a Premier League-ben. A Vörös Ördögök a mostani kiírásban sokkal rosszabbul szerepelnek: a Bajnokok Ligájából utolsóként estek ki, a bajnokságban csupán a hatodik helyen álnak.

Közben Sir Jim Ratcliffe lett a klub új társtulajdonosa, ami előbb-utóbb a vezetésben is változást eredményezhet. A Manchester Evening News szerint:

„Az Ineos képviselői megvizsgálták a lehetőségeket Erik ten Hag pótlására, amennyiben a következő hónapokban edzőcsere válik szükségessé. Roberto De Zerbi iránt érdeklődnek.”

De Zerbi szerződése a Brightonnal 2026-ig szól. Érdemes azonban hozzátenni, hogy a szerződésben szerepel egy 10 millió font körüli kivásárlási záradék.A hírek szerint Ten Hagnak még van esélye arra, hogy a klubnál maradjon. A manchesterieknek azonban javítaniuk kellene a formán. A holland ugyanis ultimátumot kapott a csapat teljesítményével kapcsolatban.

A tréner elsődleges feladata az első négyben végezni, ami garantálná a Bajnokok Ligájában való részvételt. A Vörös Ördögök egyelőre a hatodik helyen állnak a Premier League-ben, nyolc ponttal lemaradva a negyedik helyezett Aston Villától.

A hétvégén hatalmas kihívás vár Ten Hag játékosaira. A United ugyanis a városi rivális és címvédő Manchester City ellen lép pályára.

Borítókép: Getty Images

Videók