Újabb „jelölt” Jürgen Klopp helyére

Német helyett holland edző Liverpoolban?


 Sajtóhírek szerint, a rap-rajongó Arne Slot lett az első számú favorit az FC Liverpool menedzseri kinevezésére.

A Feyenoord edzője kupa győzelemmel és valószínűleg bajnoki ezüstéremmel zárja a szezont Rotterdamban, ami szép siker, de ennél sokkal messzebb juthatna, hogyha igaznak bizonyulnak a pletykák. Slot egyébként már az ötödik „jelölt” a liverpooli kispadra.

A 45 éves tréner olyan csapatokban játszott, mint az FC Zwolle, a NAC Breda, a Sparta Rotterdam és a PEC Zwolle. Miután 2013-ban visszavonult a PEC Zwolle ifjúsági csapatának edzője lett, majd az SC Cambuurhoz igazolt segédedzőnek. Slot végül az AZ Alkmaar vezetőedzője lett, aztán elbocsájtották, amikor a covid-járvány után a klub engedélye nélkül tárgyalásokat folytatott a Feyernoord vezetéséről.

Slot aztán Rotterdamba került, irányítása alatt a Feyenoord harmadik helyen végzett az Eredivisie-ben és döntőt játszott az Európa Ligában. Tavaly bajnok lett a Feyenoorddal. Idén kupagyőztes.

A szakértők Pep Guardiolához hasonlították korábban. Ő pedig úgy nyilatkozott egy éve, hogy a szezon végén elhagyja Hollandiát. Azt mondta az álma, hogy egy Premier League klubot irányíthasson.

Lehet, hogy titkos esélyesből ő lesz a befutó a Mersey-partján?

(Fotó: facebook/Feyenoord)

Videók