Újabb gondok az angol PL-klub eladása körül!

Az Evertont mintha az ág is húzná – nem elég a kétszeri pontlevonásos büntetésük, összesen 8 egység mértékben, a hírek szerint a klub eladására is várni kellhet, mert a tervezett új tulaj, a 777 Partners fizetési haladékot kért.


A Daily Telegraph információi szerint az Everton eladására könnyen lehet, hogy csak az idei PL-szezon végén kerül sor, köszönhetően annak, hogy a potenciális vásárló fél, a 777 Partners egyelőre nem tudja fedezni az eladási ár most esedékes részletét. Az 500 millió fontos üzletet már a héten szerette volna lezárni a 777, de a hírek szerint a hét végéig esedékes 160 millió fontos részlet kifizetésére hétfőn kért haladékot a cég.

A Premier League szigorú szabályok mellett engedélyezte a vásárlás végbementelét. A 777 Partners azonnal 60 millió fontot kell, hogy az Everton rendelkezésére bocsásson, de emellett számos egyéb feltételnek kell megfelelniük, például rendelkezniük kell az anyagi fedezettel az új stadion megépítéséhez. Nem mellesleg közben a korábban említett eladási árra felvett kölcsönt is rendezniük kell – érthető módon a 777 szeretné újratárgyalni a feltételeket, kedvezőbb fizetési kondíciók mellett.

A jelenleg – összesen 8 pontos levonásának is köszönhetően – 16. helyezett klub mindössze 2 pontra van a kiesőzóna tetején, a 18. helyen álló Luton Town előtt a bajnoki tabellán, így könnyen lehet, hogy a 777 emiatt is kíván újrabeszélni mindent. Mert benne van a pakliban, hogy a még a Liverpool és az Arsenal ellen is pályára lépő Toffees számára a 2024-25-ös idény már nem PL-meccseket, hanem Championship-szereplést hoz majd.
 

(Fotó: Getty Images)

Videók