Tuchel jövőre mindent megnyerne

A Chlesea-nél már a következő szezont is szem előtt tartják.


A Chelsea az idén még nem, a következő futballszezonban azonban minden lehetséges címért harcba száll a londoniak vezetőedzője szerint.

Thomas Tuchel, akinek munkáját az angol élvonalbeli csapatnál másodedzőként Lőw Zsolt segíti, január végén vette át a Kékek szakmai irányítását, s együttese azóta 10 tétmérkőzésen maradt veretlen. A Chelsea pillanatnyilag a negyedik helyet foglalja el a Premier League-ben, miután csütörtök este 1-0-ra nyert a címvédő Liverpool otthonában a bajnokság 29. fordulójában.

Tuchel szerint ebben az évben bajnoki célként a legjobb négy közé kerülés fogalmazható meg, az új idényben azonban nagyobb feladatok megvalósítására is alkalmasnak tartja a gárdát.

"Ebben a szezonban még lehetetlen eltüntetni a hátrányunkat az éllovas Manchester Cityvel szemben" - nyilatkozta Tuchel az ESPN televíziós csatornának.

"A következő idényben viszont mindenki nulláról indul, és a sportban gyorsan a legjobb lehetsz, ha megragadod a pillanatot. Mi ezt akarjuk, s a következő szezontól kezdve minden sorozatban a győzelemért fogunk küzdeni."

Borítókép: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

Sport365.hu - Lőwék továbbra is megállíthatatlanok: a Liverpool skalpja is megvan

A 25. percben Timo Werner gólját a videóbírós visszajátszás megtekintését követően les miatt nem adta meg a játékvezető. A szünet előtt Mason Mount egy remek egyéni akció végén pontos lövéssel szerzett vezetést a londoniaknak. Watch key highlights from Liverpool's Premier League defeat at home to Chelsea, thanks to a Mason Mount strike in the first half.Enjoy more content and get e...

Videók