„Természetesen nem cserélnénk el a csatárunkat Haalandra”

A legtöbben vélhetően azonnal igent mondanának a norvégra – de nem a Brentfordnál.


Egy közvéleménykutatás keretein belül érdekes lenne néhány menedzsernek feltenni a kérdést, hajlandóak lennének-e legjobb támadójukat elcserélni a sokak által jelenleg világ legjobb csatárjának tartott Erling Haalandra?

Nem azért, mert az eredmény előre borítékolható lenne, hanem, hogy lássuk, akad-e olyan, aki nemet mondana az üzletre?

Ivan Toney a körülötte kialakult botrány ellenére is megőrizte jó formáját, és immáron 20 gólnál jár a bajnokságban. Egy topcsapatban ez nem lenne meglepő, de ha figyelembe vesszük, hogy a nemrég angol válogatottban is bemutatkozó futballista ezt a liga egyik legszerényebb költségvetésű csapatában, a Brentfordban érte el, máris más a történet íve.

 

 

A méhek jelenleg a kilencedikek, Thomas Frank menedzsernek fel is tették az előbbiek fényében izgalmas kérdést: elcserélné szezon végén legnagyobb talizmánját a norvég gólgépre?

„Természetesen nem. Ivan egy topklubban 25-nél is több gólt tudna lőni. Nagyon boldog vagyok, amiért itt van velünk, emlékezetes, amit letesz az asztalra. Nagyon jók vagyunk helyzetkidolgozásban, és a 20 gólja figyelemre méltó.”

 

 

Toneynál a Premier League-ben jelen sorok írásakor csak Harry Kane (25) és Pep Guardiola talizmánja (35) jegyzett több találatot, legközelebb Alisson Becker eszén próbálhat meg túljárni az Anfield Roadon.

Borítókép: Getty Images /  Jacques Feeney/Offside

Videók