Ten Hag már az első edzések egyikén visszavezette Ferguson egyik szabályát

Úgy tűnik szigorúbb lesz, mint Solskjaer volt.


A Manchester United új menedzsere, Erik ten Hag már az első edzésk egyikén visszavezette Sir Alex Ferguson egyik legszigorúbb szabályát.

Ten Hag hétfőn délelőtt tartotta meg első edzését a Manchester United csapatának, melyen a 21 év alatti játékosok vettek részt. A holland 8 óra körül érkezett meg a klub edzőközpontjába, nem sokkal azt követően, hogy másodedzője, Steve McClaren megjelent.
A Manchester Evening News szerint Ten Hag már a második edzést követően visszavezette az egyik korábban Ferguson által alkalmazott szabályt.

Az első napon a játékosok egy része 9:30-kor érkezett meg, másik fele pedig11:30-kor. Sokan már pénteken részt vettek a kötelező orvosi vizsgálaton és végeztek már edzőtermi munkát végeztek. Hétfőn pedig egy kétórás futásokból és labdagyakorlatokból álló edzésük volt.

De a második edzésnapon
Ten Hag már szigorúbbá vált, és arra kötelezte a játékosokat, hogy ezentúl minden reggel 9 órára érkezzenek meg. Korábban ezt alkalmazta Sir Alex Ferguson is, aki 26 évet töltött a klubnál és sikert sikerre halmozott.

Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt a játékosoknak csak egy órával később, délelőtt 10-kor kellett megérkezniük, emiatt a norvég vezetői megközelítését sokan "puhának" minősítették.


Ten Hag ezzel szemben több szabályt is bevezetett. Ezek közül az egyik, hogy a játékosoknak kötelező az edzések után együtt enni és időt eltölteni. A szakember ezzel szeretné elérni, hogy a játékosok ismét közelebb kerüljenek egymáshoz, és egységes legyen az utóbbi időben széthulló csapat.

 

Az edző másik kulcsfontosságú változtatása az edzések helyszínét érinti. A The Mirror szerint Ten Hag utasította a személyzetet, hogy a füvet vágják le pontosan 15 mm-re.

A United az előszezonban először a thaiföldi Bangkokba utazik, ahol barátságos meccset játszik a Liverpool ellen, majd a Melbourne Victory, a Crystal Palace és az Aston Villa ellen Ausztráliában lép pályára. Az utolsó két meccset spanyol csapatok ellen vívják, az Atletico Madriddal és a Rayo Vallecanóval csapnak össze, utóbbi meccsre az Old Traffordon kerül sor július 31-én.

Borítókép: Ash Donelon/Manchester United a Getty Images

Videók