Ten Hag az Ajax védőjét szeretné a Manchester Unitedhez - sajtóhír

Jó igazolás lenne?


A Manchester United új vezetőedzője, Erik Ten Hag szeretné, ha a 20 éves védő Jurrien TImbert követné őt a Vörös Ördögökhöz.

A 20 éves labdarúgó hat alkalommal szerepelt a holland válogatottban, 13 évesen csatlakozott az Ajaxhoz. Idénre alapember lett a csapatban.

A sokoldalú játékos középhátvédként játszott, de jobbhátvédként is bevethető. Különösen hasznos lehet utóbbi, mivel Aaron van Bissakka könnyen lehet, hogy távozik az idény végén.

Van Bissakka lehetséges távozása mellett ráadásul Raphael Varane-t is sérülések sújtották, ami miatt a Manchester United mérkőzéseinek egyharmadán nem tudott játszani.

Timbert Hollandiában meghatározó játékosnak számít. Azonban a korábbi labdarúgó Ruud Gullit úgy gondolja, hogy nem biztos, hogy elég erős ahhoz, hogy a Premier League-ben játsszon. Vele ellentétben, a korábbi holland kapitány, Marco Van Basten úgy véli, hogy a 20 éves játékos hasznos lehet a Manchesteriek számára. „Megbízható hátul és a labdával is stabil.”

A Manchester United együttese a hetedik helyen végzett a Premier League-ben, így az Európa-konferencia Ligában indulhat.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: Sportbible.com 

Videók