Suárez: beajánlottam a Barcelonának

A spanyol klubnak azonban nem kellett Darwin Nunez.


Luis Suárez nem szeretné, ha Darwin Nunezt hozzá hasonlítanák, és ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársa meg fogja írni a saját történetét Liverpoolban.

Jürgen Klopp hatalmas pénzt mozgósított azért, hogy szerződtesse a 22 éves támadót, pontosan 64 millió fontot, ami a különböző bónuszokkal 85-re is felmehet. Nunez 41 meccsen 34 gólt szerzett az előző szezonban a Benficában.

Nunez története azonban egészen másképp is alakulhatott volna, hiszen honfitársa, az uruguayi Suárez bevallotta, pár éve már szólt a Barcelonának, hogy szerződtessék őt, mielőtt Portugáliába költözött az UD Almeriától.

„Európa az elmúlt szezonban kezdett felfigyelni rá a Benficában nyújtott teljesítménye miatt – de kiskorától kezdve láttam, hogy van benne valami különleges. Amikor az Almeriában játszott, beajánlottam a Barcelonának, de soha nem lett belőle semmi” – mondta Suárez a Daily Mirrornak.

Suárez 2011 és 2014 között 133 meccsen 82 gólt szerzett a Liverpoolban, majd a Barcához igazolt, ahol 283 meccsen 198-szor volt eredményes, mielőtt 2020-ban távozott. A 35 éves játékos az elmúlt két évet az Atlético Madridnál töltötte, és generációja egyik legjobb csatárának tartják.

„Nunez meg fogja írni a saját történetét Liverpoolban. Ő is uruguayi és csatár, de itt az összehasonlítás véget ér. Egy nagyszerű klubhoz igazol és a világ egyik legjobb edzőjével fog dolgozni, olyan játékosokkal fog játszani, akiktől tanulhat, és természetesen ott lesznek mellette a különleges szurkolók. Adhatnék tanácsot neki Angliával és a játékstílussal kapcsolatban, de nem hiszem, hogy szüksége lesz rá, hagyja, hogy a tehetsége beszéljen.”

Borítókép és fotók: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Videók