Sir Alex Ferguson meghökkentő dolgot tett De Geáért

A legendás manchesteri trénert külön megemlítette búcsúüzenetében a spanyol kapus. Viszonyukról sokat elmond ez a történet.


Tizenkét évvel ezelőtt érkezett a vörös ördögökhöz egy fiatal spanyol kapus, David De Gea, aki az Atletico Madridot hagyta ott a MU kedvéért.

A hálóőr szerepéről a United korábbi edzője, Eric Steele osztott meg egy történetet. „Emlékeim szerint Sir Alex Ferguson munkássága során csak két manchesteri meccset hagyott ki. Az egyik a fia esküvője miatt volt még 2000-ben.

A másik? Hogy a helyszínen győződjön meg De Gea képességeiről! Mutattam neki először egy 3 perces DVD-összeállítást, majd együtt elutaztunk a Valencia – Atletico Madrid mérkőzésre, miközben a MU épp a Scunthorpe ellen szerepelt a Ligakupában.

Sir Alex 65 perc után biztos volt benne, hogy el kell hozni a kapust. David higgadtságot, koncentrációt és reflexeket mutatott, ráadásul ütközni sem félt.”
– mesélte a tréner.De Gea azt követően 545 mérkőzésen szerepelt a manchesterieknél, ezek közül 190 találkozón gólt sem kapott. Bajnokságot, Európa-Ligát, FA-Kupát és két Ligakupát nyertek ezalatt, a kapus pedig az előző szezonban komoly kitüntetést, a Premier League Arany Kesztyű díját vehette át.

Borítókép: Ash Donelon/Manchester United via Getty Images

Videók