Shearer nem kímélte a heti 165 ezer fontot kereső támadót!

Az angol Premier League történetének egyik legkiemelkedőbb támadója, az immáron televíziós szakértőként dolgozó Alan Shearer nem kertelt, amikor a heti 165 ezer fontot kereső Tottenham támadó, Timo Werner szombati produkciójáról kérdezték.


Mint ismeretes, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának legkorábbi mérkőzésén a BL-helyért harcoló Tottenham Hotspur komoly, 4-0-s pofont kapott a Newcastle United vendégeként.

Sokan a Spurs védelmi megingásait emelték ki, mint a nagy arányú vereség legfőbb okát, Alan Shearer ugyanakkor Timo Werner teljesítményét illette komoly kritikával, megjegyezve, hogy a befejezéseknél „nagyon rosszul választott” a német, ráadásul „ez már jó ideje jellemző rá”.

“Rengeteg ideje volt, hosszú ideig volt a levegőben a labda, nyugodtan fel lehetett volna készülni arra, hogy akkor milyen módon, fejjel avagy lábbal vállalja el – mondta egy, még 0-0-nál az egekbe vágott Werner-lövés kapcsán a korábbi angol gólgyáros. – „Ehhez képest, amikor a közelébe ér a labda, nincs felkészülve a lövésre. Két ilyen helyzete is volt, és ha tetszik, ha nem, legalább a kaput illik eltalálni ezekből. De perszenem vagyok meglepve, mert a befejezéseknél gyatra, és ez már hosszú ideje igaz kijelentés Werner esetében.”

 

Természetesen nem állítja senki, hogy Shearernek 100 százalékban igaza van, ugyanakkor a német támadó szeretné meghosszabbítani a heti 165 ezer fontos fizetést biztosító szerződését a Spurs-szel, amit az ilyen teljesítmények, mint amilyen a szombatja is volt, talán meghiúsíthatnak.
 

(Fotó: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images)

Videók