Shearer leváltaná De Geát

A Premier League történetének legeredményesebb játékosa kapuscserét javasol a Manchester Unitednél.


Alan Shearer szerint a következő idényben David de Gea helyett Dean Hendersont kellene a Manchester United labdarúgócsapatának kapujába állítani.

A korábbi 63-szoros angol válogatott csatár, a Premier League történetének legeredményesebb játékosa az FA Kupa vasárnapi második elődöntője után fogalmazta meg határozott véleményét, miután a spanyol hálóőr az első félidő hajrájában és a második elején is hibázott. A találkozót a Chelsea 3-1-re nyerte meg, ezzel magabiztosan jutott az augusztus 1-jei fináléba, ahol az Arsenallal találkozik majd.

A 29 éves De Gea korábban is többször bizonytalankodott, emiatt felerősödtek a cseréjét szorgalmazó hangok, miközben az évek óta kölcsönben szereplő, az elmúlt két idényben a Sheffield Unitedben védő 23 esztendős Henderson megbízható teljesítményt nyújt.

"Ha egy kapus elkövet egy hibát, esetleg kettőt, gondolhatod még azt, hogy ragaszkodnod kell hozzá, de itt ez többször előfordul"
- indokolta álláspontját Shearer, jelezve, hogy itt lenne az ideje Henderson visszahívásának.

Ole Gunnar Solskjaer, az MU vezetőedzője úgy vélekedett a mérkőzés után, hogy De Gea - a hibák ellenére - mentálisan erős, a klub korábbi védője, Phil Neville ugyanakkor úgy látja, hogy a spanyol kapus önbizalomhiányban szenved, szerinte egy jobb formában lévő De Gea mindhárom, gólt eredményező lövést hárította volna. Éppen ezért ő még nem cserélné le.

Kép: Andy Rain/Pool via Getty Images

Sport365.hu - A Manchester United korábbi kapusedzője hűtlenséggel vádolja De Geát

A Manchester United egykori kapusedzője, Emilio Álvarez hűtlennek nevezte David de Geát egy interjúban, illetve elárulta, hogy honfitársa miatt távozott a klubtól. Álvarez és De Gea már az Atlético Madridban is együtt dolgozott, de a spanyol szakember három év után tavaly októberben távozott a Unitedtől, miután a szakmai stáb őt tartotta felelősnek David de Gea formaingadozásáért.

Videók