Scholes: Szörnyen játszik Manchester

A volt manchesteri középpályásnak nem tetszik, amit lát a vörös ördögöktől, és több ponton is kritizálta Louis van Gaal elképzeléseit.


A Manchester United jelenleg harmadik az angol bajnokságban, azonban a szurkolókat eddig nem sikerült meggyőznie a van Gaal-csapatnak, a Burnley ellen kifütyülték őket a félidőben. Most a korábbi angol válogatott, Paul Scholes is elmondta véleményét a csapatról. Szerinte a jelenlegi keret nem vállal elég kockázatot a támadásokban, és emiatt csak szenvednek a pályán.

"Nem örömmel mondom, de jelenleg nagy erőfeszítésembe kerül, hogy van Gaal csapatát nézzem" - írta Scholes az Independent hasábjain.

"Bár legyőzték a Burnley-t szerdán, de a Burnley sokkal jobban játszott az első félidőben. Időnként szörnyű a United játéka. Ahhoz, hogy győzz, támadni kell, a támadáshoz pedig kockázatot kell vállalni. Ebben a csapatban nagyon kevés játékos mer kockáztatni."

"Mint a United korábbi középpályása mindig meg kellett próbálnom előre játszani a labdát, és igen, volt, hogy nem sikerült. De meg kell adni a lehetőséget a csatároknak, hogy gólt szerezzenek."

"A mostani csapatból Di María próbálkozik a legtöbbet, de sajnos sokszor eladja a labdát."

Scholesnak az sem tetszik, amiért Wayne Rooney a középpályán kap szerepet.

"Nem igazán érzik egymást (Van Persie és Falcao), miközben Rooney bejátssza az egész pályát, hogy alkalmazkodjon hozzájuk. Wayne akárhol képes játszani, és mindig nagyszerű teljesítményre képes. A Burnley ellen védekező középpályásként fejezte be a mérkőzést. Ha van Gaal nem veszi észre, hogy Rooney mennyivel jobb opció a csatárposztra, akkor nagy gondok vannak a csapatnál." - zárta gondolatait a Scholes.

Videók