Rooney: Harcolni fogok a klubért, nem hagyom magukra a bajban a dolgozókat

Ahogy mondani szokás, bajban ismerszik emg az igaz barát.


Wayne Rooney vezetőedző kijelentette, hogy a rendkívül nehéz anyagi helyzet ellenére sem hagyja el csapatát, az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Derby Countyt.

"Harcolni fogok a klubért. Nem hagyom magukra a bajban a dolgozókat, hiszen szükségük van egy vezetőre. Elkötelezett vagyok az egyesület mellett" - szögezte le a játékosként 120-szoros válogatott Rooney.

Az edző tavaly novemberben vette át a Derby County irányítását, a csapat az előző idény utolsó játéknapján biztosította bennmaradását, a mostani szezonban viszont mínusz két ponttal sereghajtó, mert a liga a pénzügyi szabályok megsértése miatt 12 pontot levont tőle.

"Egy liverpooli lakótelepen nőttem fel, szóval tudom, milyen nehéz lehet az élet. Engem érdekelnek a játékosok és a dolgozók. Milyen ember lennék, ha távoznék és felraknám a lábamat, vagy csak néhány hétre elutaznék nyaralni?" - mondta Rooney.

Hozzátette ugyanakkor, hogy valószínűleg nem vállalta volna el a vezetőedzői munkát, ha már tavaly tud a klub pénzügyi problémáiról.
Rooney a közelmúltban nyilvánosan bírálta Mel Morris tulajdonost a helyzet kezelése miatt.

"Én augusztus 9. óta nem beszéltem Morrissal, telefonon és sms-ben sem keresett. Ezt egy kicsit tiszteletlennek tartom. A kommunikáció nagyon fontos, akár jó, akár rossz hírről van szó" - magyarázta.

Borítókép: Facebook.com/Derby County

Videók