Robin van Persie elárulta miért igazolt a Vörös Ördögökhöz

Az egykori Arsenal támadó Manchester United legenda lett.


Robin van Persie feltárta a titkot, hogy 2012-ben miért csatlakozott a Manchester United csapatához.

Az egykori Arsenal csatár gyakran hangoztatta korábban is, hogy szívesen játszana Sir Alex Ferguson irányítása alatt, és ez is volt a fő oka a váltásának. A Manchester City is szerette volna őt leigazolni, de Ferguson miatt másképp döntött, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy elhagyja az Emirates stadiont.


Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

A holland legenda számára az is rendkívül csábító volt, hogy olyan nagy nevekkel játszhat együtt, mint Ryan Giggs, Michael Carrick, Paul Scholes, Nemanja Vidic és Rio Ferdinand. Van Persie egyedülálló teljesítményt nyújtott már az első szezonjában Feguson alatt, megnyerte az Aranycipőt és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy elhódítsák huszadik bajnoki címüket.

"Ferguson miatt választottam a Manchester Unitedet. Az ő vezetési módszerei, a történetei amelyeket hallottam és az ott lévő játékosok miatt. Nagyon szerettem volna nyerni, és amikor végignéztem a srácokon láttam, hogy mind győztes. Részese szerettem volna én is lenni ennek. Ez egy olyan időszak volt a karrierem során, ahol győztesnek érezhettem magam. Olyan csapatba kellett igazolnom, amely tudta, hogyan kell nyerni."


Fotó: John Peters/Manchester United via Getty Images

Forrás: manchestereveningnews.co.uk
Borítókép: Alex Livesey/Getty Images

Videók