Roberto de Zerbi otthagyja a Brightont

A pletykák szerint sikeresen csábította egy európai sztárklub


Visszautasíthatatlan ajánlat.

Valószínűleg ilyet kapott az olasz tréner, aki addig nyilatkozta, hogy teljesen elégedett a Brightonnal, míg a végén eligazolt máshová.

A klub szombaton jelentette be, hogy De Zerbinek a Manchester United elleni találkozó lesz az utolsó a Brighton kispadján.

A 44 éves menedzser 2022 szeptemberében csatlakozott a Brightonhoz, és az UEFA Európa Liga a legjobb 16 együttese közé vezette a klubot.

A Brighton elnöke, Tony Bloom így nyilatkozott a távozásról:

Roberto két kiváló szezont adott nekünk, amelyek során új magasságokba vezette a klubot, amely sokáig élni fog az Albion-szurkolók emlékezetében. Kölcsönösen megállapodtunk abban, hogy a mindkét fél számára megfelelő időpontban felbontjuk Roberto szerződését, így a lehető legkorábbi lehetőségünk nyílik a következő szezon tervezésére, és Robertónak bőven van ideje átgondolni a következő lépését és a jövőjét.”

De Zerbi is elbúcsúzott a klub honlapján:

„Nagyon szomorú vagyok, hogy elhagyom Brightont, de nagyon büszke vagyok arra, amit játékosaim és stábommal a csodálatos szurkolóink támogatásával elértünk ebben a két történelmi szezonban. Nagyon élveztem ezt az intenzív és kihívásokkal teli két évet. Azzal, hogy most elmegyek, van időm pihenni, mielőtt döntenék a jövőbeli terveimről.”

A sajtóhírek szerint azonban olyan sok pihenője nem lesz a trénernek, mert távozásával az első számú jelölt lett a Bayern München kispadjára. Sokak szerint pedig lehet, hogy marad Angliában, mert a Manchester United is kinézte magának, hogy a holland trénerét lecserélje vele.

Így valószínűleg május végénél tovább nem lesz munkanélküli az olasz edző.

(fotó:facebook/Brighton)

Videók