Richarlison szerint jelenleg három védő is jobb van Dijknél

Az Everton támadója picit odaszúrt a holland védőnek a városi rangadó előtt.


Az Everton támadója, Richarlison szerint jelenleg három középhátvéd is jobb a Liverpool holland válogatott védőjénél, Virgil van Dijknél.

A holland védő előző idénye nagyszerűen sikerült, így nem véletlen, hogy napjaink legjobb középhátvédjének tekintik. Tavaly ő lett a 2018-2019-es Bajnokok Ligája-szezon legjobbja, mellesleg megkapta a legjobb védőnek járó díjat is, valamint Lionel Messi mögött második helyen végzett az Aranylabda-szavazáson.


(Kép: Eurasia Sport Images/Getty Images)

Van Dijnek tehát nagy szerepe volt abban, hogy az előző idényben BL-t nyert a Vörösökkel, idén pedig összejöhet a hőn áhított Premier League-elsőség, ugyanis a tabellát 25 pontos előnnyel vezető Liverpool FC-nek mindössze két győzelemre van szüksége, hogy biztosítsa újabb - 30 év után az első - bajnoki címét.

A Premier League listavezetője vasárnap a városi rivális Everton otthonában folytatja szereplését a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után. Korábban úgy tűnt, semleges helyszíneken rendezik a mérkőzéseket az újrakezdést követően, de ezt a javaslatot végül elvetették, így a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool a saját stadionjától mindössze egy mérföldre lévő Goodison Parkban tér vissza.


(Kép: Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

A Mirror arról számolt be, hogy a városi rangadó előtt az Everton játékosa, Richarlison picit odaszúrt a holland védőnek, mondván párszor már kicselezte őt, ezért nem lehet a legjobb. Állítása szerint a Paris Saint Germain két brazil védője, Marquinhos és Thiago Silva, valamint a Real Madrid ikonja, Sergio Ramos is van Dijk felett áll.

"Az emberek sokat beszélnek róla, valóban jó védő, de én már párszor kicseleztem" – Nyilatkozta a brazil egy videóinterjúban.

null

null


"Beválasztották a világ három legjobb játékosa közé, mivel kitűnő szezonja volt, de szerintem vannak nála sokkal jobb védők is."

"Thiago Silva, Marquinhos és Sergio Ramos" – válaszolta Richarlison, amikor megkérték, hogy nevezze meg a védőket, akik szerinte jobbak, mint a Pool klasszisa.


(Kép: Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Ön szerint van jelenleg jobb védő, mint Virgil van Dijk?

Forrás: sportbible

Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Videók