Pochettino: Mi vagyunk a Chelsea, de úgy is kell viselkednünk, hogy mi vagyunk a Chelsea

Az argentin mester éles kritikát fogalmazott meg a játékosai felé.


 Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea-nek ebben a szezonban nem sok oka van örömködni. A londoni együttes 11. helyen áll a Premier League-ben, s aligha érik el az európai kupaszereplést érő pozicíók egyikét, viszont az FA-kupában még érdekelt a gárda. Mauricio Pochettino, a fővárosi gárda menedzsere elmagyarázta, mit is várna el a játékosaitól.

„Mi vagyunk a Chelsea, de úgy is kell viselkednünk, hogy mi vagyunk a Chelsea. Ha egy nagy klubhoz akarunk tartozni, nincs kifogás. Nem lehet olyat mondani, hogy fiatalok vagy tapasztalatlanok vagyunk. A nap végén csak az eredmény számít. Ha meccseket akarunk nyerni, a Chelsea-nek másképp kell ehhez hozzáálnia. Jobban koncentrálva, sokkal aggresszívebben. Nem lehet az ellenfél mögé bújni és kérni a labdát, hátha átadják azt. Ez nem a Chelsea útja" - fogalmazott meg éles kritikát az argentin szakvezető.

 

Hozzátette, az ilyen dolgok miatt volt csalódott a Burnley elleni találkozó után, ugyanis megvoltak a lehetőségek, és emberelőnyben játszott a csapata, mégis 2-2-es döntetlennel kellett beérniük. Kifejtette, ha a játékosai nem értenek egyet a mondataival, akkor komoly gondok vannak és okuk van az aggodalomra. Kiemelte, a Manchester United ellen muszáj magasabb szintű futballt játszani, máskülönben bajban lesznek és egységet kell mutatniuk a gyepen.

(Borítókép: Chelsea FC)

Videók