Pickford nagyon szomorú és csalódott van Dijk miatt

Ancelotti megvédte a Van Dijkot lerúgó kapust.


Az Everton labdarúgócsapatának vezetőedzője, Carlo Ancelotti Jordan Pickford védelmére kelt azok után, hogy a kapus a múlt hétvégén súlyos sérülést okozott a városi rivális FC Liverpool holland védőjének, Virgil van Dijknak.

Van Dijk a címvédő egyik legfontosabb játékosa, de most hónapokra kidőlt. A szombati találkozón már a 11. percben le kellett cserélni, miután Pickford elkaszálta őt. A súlyosan megsérült térdszalagokat azóta megoperálták.

A Liverpool középpályása, Georginio Wijnaldum nagyon buta megmozdulásnak nevezte az esetet, s szerinte a hálóőr nem törődött azzal, milyen következményei lesznek a támadásának.

Ancelotti viszont az incidenssel kapcsolatban azt mondta, Pickford "nagyon szomorú és nagyon csalódott" amiatt, hogy Van Dijk megsérült.

Jordan Pickford horror tackle on Virgil van Dijk

Virgil van Dijk's season-ending injury Jordan Pickford escaped without punishment for his horror lunge on Virgil van Dijk and VAR David Coote reportedly did ...


"Úgy gondolom, egyszerűen elkésett. A Premier League nagyon gyors, így nem nehéz lekésni egy-egy helyzetben. Előfordul. Pickford is későn érkezett, de a labdát akarta megszerezni. Nem az volt a célja, hogy sérülést okozzon" - mondta a listavezető Everton olasz mestere.

Hozzátette: a kapust ért kritikák túlzóak.

"Azt állítani, hogy a megmozdulása szándékos volt és buta, egyszerűen nem igazságos" - fogalmazott Ancelotti.

A múlt heti rangadó 2-2-es döntetlennel zárult.

 

Borítókép: John Powell/Liverpool FC via Getty Images
 

Sport365.hu - Könnyeket csal a szemekbe Virgil van Dijk üzenete

A holland válogatott labdarúgó élete minden bizonnyal egyik legnehezebb időszaka előtt áll. Klubja szerint hosszú hónapokra nélkülözniük kell a focistát. Van Dijk szívszorító üzenetet küldött a szurkolóknak és a csapattársainak egyaránt. „Ma délután találkoztam a vezető tanácsadómmal, hogy elkezdjem a tegnapi esetet követő rehabilitációm apróbb részleteinek megtervezését.

Videók