Park Ji-Sung „éppen olyan fontos volt a Manchester United számára, mint Cristiano Ronaldo”

Park egy igazi Manchester United legenda.


Wayne Rooney elmagyarázta, hogy Park Ji-sung miért volt ugyanolyan fontos a Manchester United sikerei szempontjából, mint Cristiano Ronaldo, és beszélt a dél-koreai híres teljesítményéről Andrea Pirlo ellen.

Park kultikus figurává vált sok United szurkoló körében, mert elképesztő teljesítményre volt képes a csapat legnagyobb meccsein is, amikor Sir Alex Ferguson vezetésével négyszer megnyerte a Premier League-t és a Bajnokok Ligáját. Bár sokan nem tartanák olyan fontosnak Park játékát, mint Ronaldóét, aki a 2007/18-as szezonban egyedül 42 gólt szerzett, Wayne Rooney másképp gondolja.

Park Ji-Sung Was 'Just As Important To Manchester United As Cristiano  Ronaldo'

„Ez arra késztet, hogy elgondolkodjak a saját karrieremen” - mondta korábban Rooney a Sunday Times rovatában, az Utolsó tánc című dokumentumfilm megtekintéséről beszélve, és arról, hogyan vázolja fel a csapatmunka fontosságát. „Őrültség, de ha megemlítené Cristiano Ronaldo nevét egy 12 évesnek, azonnal azt mondanák: Igen, zseniális játékos volt a Manchester Unitedben”, de ha azt mondod, hogy „Park Ji-sung” nem tudják, ki ő. Mégis mindannyian, akik Parkkal játszottunk, tudjuk, hogy majdnem olyan volt ő is a sikereinkben."

„Amit Park adott a csapatnak az fantasztikus, és a csapatmunkáról szeretnék beszélni. Vannak olyan játékosok, akik nem sztárok, de ők az egyik legfontosabb személyek a keretben. Park nem volt olyan elbűvölő a pályán, mint Ronaldo, de ugyanolyan fontos volt. Nézd meg a United legnagyobb meccseit. Park vagy Fletch (Darren Fletcher), vagy mindkettő, mindig kivették a részüket belőle. Létfontosságúak voltak számunkra. Olyan játékosok, mint én, Ronaldo, Tévez kerültünk a címlapokra, de legalább annyira fontosak voltak, mint mi, ha nem fontosabbak. Fletch és Park óriási szerepet játszottak a csapat fejlődésében.”

One Of Sir Alex Ferguson's Biggest Regrets Involves Park Ji-Sung

Park 2010-ben az AC Milan elleni Bajnokok Ligája teljesítménye miatt vált híressé, amikor fantasztikus módon játszott Andrea Pirlo ellen. Az olasz középpályás még önéletrajzi könyvében is írt róla, és egyáltalán nem boldogan.

„Emlékszem Fergie beszélgetésére. Szó szerint ezt mondta Parknak: A mai munkád nem a labdával van, nem az, hogy passzolj. A te feladatod Pirlo. Ennyi. Annak idején Andrea Pirlo átlagosan 110 passzt adott meccsenként, és ebből körülbelül 60-70 előre passz volt, olyan átadások, amik veszélyesek voltak.”

„Fergie tehát azt mondta Parknak: „Nem engedheted meg neki, hogy passzoljon. Nem késhetsz egy másodpercet sem.” És azt hiszem, Pirlo alig 40 passzig jutott azon a meccsen, és ennek 95 százaléka hátra ment.”


Forrás: sportbible.com
Borítókép/Fotók: sportbible.com

 

Videók