Palmer újabb rekordjával gálázott a Chelsea

A Chelsea vasárnap délután a West Ham Unitedet fogadta és ütötte ki 5-0-ra a Premier League-ben.


Már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert a londoni derbin a hazai alakulat, éppen Cole Palmer nyitotta meg a gólok sorát, amivel illusztris társaságba került.

Az OptaJoe statisztikája szerint Palmer csupán a harmadik olyan 21 éves – vagy az alatti játékos a liga történetében, aki 30 gólban közre tud működni egy szezonban.

Korábban Robbie Fowlernek kétszer (az 1994/95 és 95/96-os szezonban), valamint Chris Suttonnek az 1993/94-es kiírásban sikerült elérnie hasonlót. A rekord beállításához ma volt utoljára lehetősége a Chelsea játékosának, hiszen holnap ünnepli 22. születésnapját.

A mai volt a fiatal angol 21. gólja, ami mellett 9 asszisztja is van, így sikerült elérnie a harmincas határt.

A Chelsea a folytatásban még két gólt berámolt a csak kapufákig jutó Kalapácsosok kapujába, így 5-0-s győzelemmel közelített az európai kupaindulást jelentő helyekhez.

Palmer a nyáron David Moyes szerint közel volt ahhoz, hogy a West Ham játékosa legyen, ahhoz viszont a szintén remek szélső Jarrod Bowent kellett volna máshol játszatnia.

„Közel voltunk hozzá, napi szinten beszéltem az ügynökével, aztán a végén mégsem sikerült elhoznunk.” – mondta a skót tréner.

(Borítókép: sportbible.com)

Videók