Palmer-show az Everton ellen

A Chelsea egy „mesteri négyessel” ütötte ki az Evertont


 A hétfő esti végre egy olyan találkozó volt a Chelsea idei szezonjában, amely után nem kellett Mauricio Pochettinónak magyarázkodnia.

Az argentin tréner szinte az egész héten a csapat átigazolási politikájáról beszélt, illetve a haszontalanul elköltött milliókról. Az Everton ellen viszont Cole Palmer ismét bizonyította, hogy az érte a Manchester Citynek kifizetett nem kevés pénz az utolsó pennyig megérte.

Palmer kevesebb mint 30 perc alatt egy klasszikus mesterhármast rámolt be a vendégek kapujába, ezzel pedig nemcsak, hogy eldöntötte a három pont sorsát, hanem megdöntött egy rekordot is. Ő lett lett ugyanis az első játékos, aki egymást követő hét Premier League meccsen gól tudott lőni a Stamford Bridgen. Ismerve az elődöket, ez igencsak megsüvegelendő.

A Chelsea a félidőben 4-0-ra vezetett, Nicolas Jackson rúgta az újabb gólt. A kiesés ellen küzdő Everton pedig hármat is cserélt már a szünetben, különösebb eredmény nélkül.

A fordulás után is érdemes volt maradni a szurkolóknak, hiszen ritkán látni mesternégyest, márpedig Palmernek ezt is sikerült elérnie a második játékrészben. A Chelsea csatára büntetőből talál be ezúttal. Bár szinte közelharcot kellett folytatnia néhány játékostársával azért, hogy az övé lehessern a labda a büntetőnél. Palmer egyébként ezzel a négy találattal fellépett a góllövő lista első helyére, Erling Haalandot beérve. A nap hősét ezután lehozták, de az Everton így is egy hatossal ment haza, hiszen Alfie Gilchrist állította be a 6-0-s végeredményt.

A hétvégének így egészen más előjelekkel és más elvárásokkal is vágnak neki a csapatok. Az Everton készülhet a Nottingham elleni vasárnapi kiesési rangadóra, míg a londoni kékeknek szombaton a Wembleyben lesz jelenésük. Ott az FA Cup elődöntőjében Palmer egykori csapata ellen is bizonyíthat majd, hiszen a fináléba kerülésért a Manchester City ellen játszik a Chelsea.

 (Fotó: facebook/Chelsea FC)

Videók