Öt elfeledett játékos, akikkel kezdenie kell valamit a Chelsea-nek

Szerződésük Londonba köti őket, az első csapatnál viszont már nem rúghatnak labdába.


 Külső szemlélőként úgy látszik, a Chelsea-nél kezd kezelhetetlenné válni a játékosbázis.

Todd Boehly vezetésével a télen hatalmas összegeket költöttek a keret erősítésére, távozókról azonban nem sokat lehetett hallani.

Már a tavaszi BL-keretbe sem tudtak minden játékost nevezni, emellett pedig több olyan kölcsönjátékosuk is van, akik nyáron visszatérnek a klubhoz. Ők az első csapatnál már szinte biztosan nem kapnak majd esélyt, így vagy el kell adniuk őket, vagy újabb „kölcsönszáműzetésbe” taszítani őket.

A tribuna.com összeállításának segítségével öt játékost sorakoztatunk fel, akikkel teendője lesz a nyáron a kékeknek.

Callum Hudson-Odoi pár éve a klub nagy reménységének számított, azonban ezt nem sikerült beváltania, így idén kölcsönadták a Leverkusennek. A kölcsönjátéka sem a vártak szerint alakul, keveset játszik, akkor sem kiemelkedően. 2019-ben ötéves szerződést kötöttek vele, kérdéses, nyáron mi lesz a sorsa.

Ethan Ampadu idén zsinórban a negyedik szezonját tölti a Chelsea-n kívül, ez pedig esélyes, hogy jövőre sem változik. Tisztán látszik, hogy nem tudja hozni a szintet, egy kiesés ellen küzdő csapatnak viszont nagy segítség lehet.

Tiemoue Bakayoko is felírható a „kölcsönmágusok” listájára, azonban amit idén művel, az minden várakozást alulmúlt. Az AC Milan idei szezonjában eddig egyetlen percnyi lehetőséget sem kapott, így szinte teljesen elvesztette azt a presztízsét, ami érkezésekor megvolt benne.

Malang Sarr is nagy reménységekkel érkezett, tavaly pedig a lehetőséget is megkapta a bizonyításra. Nem sikerült áttörnie sem a kékeknél, sem pedig idén a Monacóban. A Chelsea Badiashile személyében egyértelműen a helyére igazolt, így nyártól neki sem lesz helye Londonban.

Abdul-Rahman Baba az a játékos, akire már lehet, hogy nem is emlékeznek a szurkolók. Hétszer adta kölcsön a Chelsea, jelenleg a Reading játékosa. Utoljára 2016-ban rúgott labdába tétmeccsen Chelsea-mezben…

Fotó: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

 

Videók