Őrült meccsen jutott az FA-kupa elődöntőjébe a MU! (Videós összefoglaló)

A Manchester United és a Liverpool sokáig emlékezetes mérkőzést játszott egymással az angol FA-kupa negyeddöntőjében, amelyet végül hosszabbítást követően 4-3 arányban nyertek meg a Vörös Ördögök, akik ezzel a legjobb 4 közé jutottak!


Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban lépett pályára a kupanegyeddöntőben a Liverpool, amely gyorsan, 10 perc után hátrányba is került, köszönhetően a Manchester United középpályásának, Scott McTominaynek, aki tökéletesen pofozott a kapuba egy Kelleher által hárított, magasra pattanó lövést 3 méteres távolságból (1-0).

Még az első félidő vége előtt fordítani tudott azonban a Pool: előbb Nunez passzát MacAllister vágta a hazai kapuba (1-1) a 44. percben, majd a Mo Salah volt karrierje során sokadszor jókor a jó helyen, és egy szemfüles, védés után kipattanó labdát vágott a hazai kapuba (1-2).

Szoboszlai Dominik ezúttal 72 percet kapott Jürgen Klopptól, így a keserű külső szemlélő szerepére kárhoztatva észlelte, hogy a 87. percben tudott egalizálni Anthony révén a Man United, amely ezzel kiharcolta a 2x15 perces hosszabbítás lehetőségét (2-2).

Ahol megint a vendégek szereztek vezetést: a Szoboszlait váltó Harvey Elliott köszönt be a 105. percben, hogy ez se érjen továbbjutást a Vörösöknek (2-3).

Merthogy előbb a 112. minutumban Marcus Rashford egy szemfüles McTominay szerzett labda és átadás után higgadtan gurított el Kelleher mellett (3-3).

Majd jött a slusszpoén a ráadás ráadásában, egészen pontosan a 121. percben. Liverpool-szöglet(!!!) után Elliott kezelt le egy labdát rosszul, amiből Garnacho és Amad Diallo párosa lódult meg, hogy előbbi passzából utóbbi szerezze meg a továbbjutást érő találatot, a bal alsóba gurítva a labdát – aztán mezlevétel miatt második sárga lappal, kaján vigyorral az arcán mehetett zuhanyozni!


 

A United ezzel a sikerrel a Manchester City, a Chelsea és a Coventry csapataihoz csatlakozik utolsóként az FA-kupa elődöntős mezőnyében!

(Fotó: Facebook/Manchester United)

Videók