Ők lehetnek a Chelsea jelöltjei a vezetőedzői posztra

A londoni klub fiatal, ambiciózus vezetőedzőt szeretne leültetni a padjára, hogy ők is megtalálják a saját "Xabi Alonso-projektjüket".


Kedden este jött a hír, hogy Mauricio Pochettinot alig 11 hónap munka után menesztette az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea FC. Helyére egy fiatalabb, a modern futballt jól ismerő és alkalmazó edzőt szeretnének keresni. A hírek szerint Thomas Tuchel újraszerződtetésére kevés az esély annak ellenére, hogy a német edző jelenleg klub nélkül van. A jelöltek között szerepelhet az Ipswich Town-t két szezon alatt az élvonalba jutattó Kieran McKenna, aki kedd este angol másodosztály Év Menedzsere díjat is átvehette, a Brentfordot irányító Thomas Frank is ott van a jelöltek között, valamint a VfB Stuttgarttal történelmi idényt produkáló Seb Hoeneß is, illetve a Brightonól búcsúzó Roberto De Zerbi.

Kevésbé erős pletykák szerint a Gironát vezető Míchel és a Burnley-vel kieső Vincent Kompany neve is felmerült, mint lehetséges Pochettino-utód, valamint az argentin edző menesztéséről elsőként beszámoló Matt Law szerint a Leicestert az élvonalba visszakormányzó Enzo Marescának is van esélye, hogy leüljön a londoniak kispadjára. Egy biztos, Todd Boehly tulajdonos most már olyan edzőt szeretne odaültetni, aki képes rendbetenni azt a projektet, amit az amerikai üzletember megálmodott és mivel 3 év alatt már a negyedik edzőjét fogyasztotta el a Chelsea, lassan az állandóságot sem ártana megtalálni.

(Borítókép: Facebook / Chelsea FC)

Videók