"Ő olyan srác, aki nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik" - Vinai Venkatesham

Az Arsenal vezérigazgatója támogatásáról biztosította a vezetőedzőt.


Támogatásáról biztosította Mikel Arteta vezetőedzőt az Arsenal vezérigazgatója.

Vinai Venkatesham a Timesnak úgy nyilatkozott, hogy a csapat, melyet a spanyol tréner összerakott, annak ellenére erős, hogy jelenleg csak a 15. helyen áll az angol labdarúgó-bajnokságban. Artetát sorozatos bírálatok érik, mivel együttese a legutóbbi hét Premier League-mérkőzéséből ötöt elveszített, és az 1981/1982-es idény óta a legrosszabb rajtot produkálja, Venkatesham viszont úgy véli, ezzel együtt is sokat nyertek Arteta alkalmazásával.

"Ő olyan srác, aki nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik a Premier League-ben az Evertonban, az Arsenalban, a Manchester Cityben, majd megint az Arsenalban eltöltött időszakából. Olyan fickó, aki szereti ezt a klubot és tudja, mit jelent ezért a klubért játszani, és egyértelműen ő itt a kapitány. Ugyanakkor igazi csapatjátékos" - mondta Vinai Venkatesham.

Az igazgató szerint Arteta a technikai igazgatóval, Eduval és a többi stábtaggal meglehetősen erős csapatot állított össze. Úgy véli, a vezetőedző sikerrel fog járni, de tevékenységét úgy végzi, hogy közben tiszteletben tartja a londoni klub történelmét, hagyományait.

"Egy nagyon erőteljes személyiséget nyerünk vele" - hangsúlyozta.

Az Arsenal az Európa-ligában jól szerepel, mind a hat csoportmérkőzését megnyerve jutott a 32 közé.

A 38 éves Arteta egy éve irányítja a londoni csapatot.

Borítókép:  David Price/Arsenal FC via Getty Images

Videók