Neville kritizálta az Arsenal edzőjét: „Sosem láttam, hogy ez működne”

Két kiváló kapussal rendelkeznek a londoniak, ez nem tetszik a szakértőnek.


Az előző szezonban remekül szereplő, végül a második helyen záró Arsenal együtteséhez csatlakozott a nyáron David Raya, aki a Brentford kapuját védte a legutóbbi idényben.

Mikel Arteta így az új szerzemény és Aaron Ramsdale közül választhat majd, hogy kit állít a kezdőbe. Gary Neville, a korábbi válogatott védő nincs teljesen meggyőződve arról, hogy ez a versenyhelyzet a klub előnyére válik majd.

„Szerintem szükség van egy egyértelmű első számú kapusra és egy egyértelműen második számú kapusra.” – véli a szakértő.

„Minden alkalommal, amikor egy kapus hibázik – ami elkerülhetetlenül megtörténik – felmerül, hogy vajon a következő héten a másik kapust szerepeltetik. Ha ezt egyszer megteszed, máris megágyazol a konfliktusos helyzetnek.”

„Így nem lesz stabilitás hátul, mindkét kapus egy kicsit idegesnek érzi majd magát. Most attól tartanak, hogy ha bakiznak, akkor kiesnek.” – tette hozzá a Manchester United korábbi futballistája.

„Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy Mikel Arteta miként kezeli mindezt, mert még sosem láttam, hogy ez igazán jól működne.” – zárta gondolatait Neville.

Az Arsenal eddig mindkét bajnoki meccsét megnyerte, mindösszesen egy gólt kapott. A Nottingham és a Crystal Palace ellen és Ramsdale védett.

Borítókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Videók